Bulvár

Hódmezővásárhelyen és Szegeden is fosztott ki időseket a két elfogott bűnöző

Hódmezővásárhelyen és Szegeden is fosztott ki időseket a két elfogott bűnöző

2016. február 15., hétfő
Hódmezővásárhelyen és Szegeden is fosztott ki időseket a két elfogott bűnöző

Egy budapesti és egy gyulaházi férfi ellen javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság. A gyanúsítottak 10 városban időskorúakat megtévesztve készpénzt, bankkártyát és ékszereket tulajdonítottak el.

A gyanú szerint két férfi magukat vízközmű-szolgáltató alkalmazottainak kiadva többek között szegedi, hódmezővásárhelyi, szolnoki, székesfehérvári, bábolnai, dunaújvárosi, veszprémi, jászberényi, zirci és budapesti lakóingatlanokba jutott be 2014 októbere és 2015 májusa között. A bűncselekmények felismerésére és elhárítására korlátozottan képes sértetteket megtévesztve figyelmüket elterelték, majd aranyékszereket, készpénzt és bankkártyákat tulajdonítottak el. A gyanúsítottak közel 5 millió forint kárt okoztak az időskorúak sérelmére. A nyomozás megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetéssel egy budapesti és egy gyulaházi férfi gyanúsítható megalapozottan, akiket kihallgatásukat követően őrizetbe vettek. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben kifosztás bűntettének, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.