Egyház

Hegyi László volt a Szent Imre Szakkollégium vendége

Hegyi László volt a Szent Imre Szakkollégium vendége

2016. február 25., csütörtök
Hegyi László volt a Szent Imre Szakkollégium vendége
hegyi_laszlo

Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást február 24-én a szegedi Szent Imre Szakkollégiumban. Az előadás témája az állam és az egyház kapcsolata, az elmúlt évek eredményei, valamint a jövőbeli lehetőségek és tervek felvázolása volt. Előadásában többek között kitért Szeged olyan közelmúltbeli fejlesztéseire, mint a Dóm Látogatóközpont kialakítása, vagy éppen a kollégium közösségi tereinek felújítása. Az előadást a szakkollégisták kérdései zárták.

A Dél-alföldi régió központja a történelem során már szolgált az állam és az egyház együttműködésére, amikor

Klebelsberg Kunó

kultuszminiszter és

Glattfelder Gyula

csanádi püspök közös városépítő munkájának köszönhetően felépült a Dóm tér, és annak szívében a fogadalmi templom. Az idén 22. éve újjáalapított Szent Imre Szakkollégium ugyancsak annak a glattfelderi örökségnek a része, amelyben a kollégiumi élet hozzájárul ahhoz, hogy fiatal nemzedékünk képes legyen hitét és saját szakterületét magas színvonalon és elkötelezetten képviselni. A kollégium az idei tanévben összesen hat előadást szervez. Az első félévben olyan előadókat láttak vendégül, mint

Nógrádi Zoltán

mórahalmi polgármester,

Dux László

szegedi tanszékvezető professzor, vagy

Horváth Gábor

történész, főiskolai tanár. A félév további részében még két előadást szervez a szakkollégium: március 9-én

Mihalik Árpád

, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének oktatója tart előadást „A virtuális világok úttörői” címmel, majd április 13-án

Ruppert József

piarista szerzetes fog beszélni az egyházban történő szentté avatási folyamatokról. Az ingyenes előadások továbbra is az egész város felé nyitottak, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.