Közélet

Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról

Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról

2016. február 4., csütörtök
Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról
Balogh János

Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról, a 31 fős kontingenst a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte csütörtökön Szegeden.

Balogh János

elmondta, a magyar kontingens tagjai egy hónapig a helyi rendőrökkel együtt láttak el közös őr- és járőrszolgálatot a macedón-görög határon. Macedónia is határzárat épített a legkritikusabb határszakaszára - magyar alapanyagokból - , hogy legalább ütemezni tudja az illegális migránsok áradatát - tette hozzá. A magyar rendőrök megállták a helyüket, már az első szolgálat alatt több illegális migránst fogtak el, mint a helyiek a megelőző egy hét alatt összesen - közölte a tábornok. A vezérőrnagy azt tanácsolta a hazaérkezőknek, pihenjék ki magukat, mert utána készülni kell a hazai szolgálatra. Miután a bejáratott útvonalon lévő országok ideiglenesen szigorítottak ellenőrzési gyakorlatukon a migránsok - különösen a nem preferált országokból érkezők - érdeklődése ismét felélénkült a Magyarországon át vezető út iránt - tette hozzá. Rongálják a határzárat, keresik vagy éppen vágják a rést a kerítésen. Ezért a rendőrség két hete megerősítette a védelmet, az idevezényelt készenléti rendőrök létszámát megduplázták, és ezt péntektől tovább növelik - tudatta az országos rendőrfőkapitány-helyettes. A migránsok és az embercsempészek a sajátos helyzetnek köszönhetően szinte büntetlenül kísérletezhetnek, mert az államhatár fizikai és jogi korlátot is állít a magyar rendőrség elé - mondta Balogh János. A 31 fős magyar rendőri kontingens január 4-től egy hónapon át vett részt a macedón rendőrökkel közös műveletben. Az együttműködés során, őrzési és kísérési feladatokat láttak el a macedónokkal a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése érdekében. A magyar rendőrség hőkamerával felszerelt szolgálati gépjárművekkel, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal is támogatta a határszakasz védelmét. A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, a macedón hatóságok irányítása, felügyelete mellett.

A 31 fős magyar rendőri kontingens január 4-től egy hónapon át vett részt a macedón rendőrökkel közös műveletben.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=606732

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.