Sport

Futsal: minden hibájáért megbűnhődött SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Futsal: minden hibájáért megbűnhődött SZTE EHÖK SE + FOTÓK

2016. február 8., hétfő
Futsal: minden hibájáért megbűnhődött SZTE EHÖK SE + FOTÓK
szte_ehok_dac07_gs

Nem fértek bele a pontatlanságok az SZTE EHÖK SE-nek a DEAC elleni bajnokin: a Makra Zsolt-Dürgő Péter páros által irányított csapat bár többször visszajött a meccsbe azt követően, hogy hátrányba került, de nem tudott pontot fogni.

Azt a Debrecent fogadta a tavaszi idény harmadik fordulójában az SZTE EHÖK SE, amellyel szemben az ősszel 1-1-s döntetlent ért el idegenben. A szegediek számára azért is volt fontos ez a találkozó, mert győzelmük esetén maradhatnak a második helyen a tabellán, és tovább üldözhetik a listavezető Kincsem Lovasparkot. Alig másfél perc telt el a meccsből, amikor egy hosszan előreívelt labdát át tudott venni a szegedi hatosnál Kasuba, majd Vasast átemelve a kapuba passzolt, így akárcsak egy hete, most is hátrányba került az SZTE EHÖK SE. A közvetlenül a gólt követő szituációt leszámítva a folytatás is a debrecenieké volt, azonban a játékrész felére már kigyűlt a vendégek öt szabálytalansága is – viszont az erősödő EHÖK SE fölény nem hozott egyenlítést. Két és fél perccel a szünet előtt begyűjtötte az ötödik faultot az EHÖK SE is, majd a félidő utolsó percében már sokadjára sikerült megbontani az erőit a védekezésre összpontosító Debrecen hátsó alakzatát, majd Fülöp egy remek megmozdulással igen éles szögből csavart a bal kapufa tövére, ahonnan befele pattant a labda, így 1-1-el fordulhattak a felek. A szünet után jóval nyíltabban játszott a DEAC, a pörgésből pedig a vendégek jöttek ki jobban: bár Bánóczkival szemben csak Vámosi állt, de nem tudta eltenni a kapus mellett, viszont az ellentámadásból Sándor távoli lövése beakadt Vasas kapujába, 1-2. Sőt, két perccel később egy ritka szerencsétlen öngólt is kapott az EHÖK SE, a Vasasról felperdülő labdát kivágni igyekvő védő Bullásra lőtte erőből a labdát, ami viszont a saját kapujába pattant a szegediről, így már 3-1-re vezetett a Debrecen. Nem sokkal később újjáéledtek a szegedi remények, miután Csamangó lövését csak beljebb segíteni tudta Vámosi a bal kapufánál, majd Szentes Bíró közelről a kapusba pofozta a ziccerét – nem sok hiányzott tehát a gyors egyenlítéshez. Az iksz helyett azonban megint kettővel ment a DEAC egy sarokrúgás után, Bagi perdített berobbanva a rövid saroknál, 2-4. Az emberelőnyös játék sem hozott áttörést a szegediek játékába: kevés igazi helyzetet tudtak kialakítani ezekből a játékokból, a végén pedig még Vellai is elhibázott egy ziccert, így kétgólos vereséget szenvedett a pontatlanabbul játszó SZTE EHÖK SE. Az SZTE EHÖK SE legközelebb három hét múlva, február 29-én Gödöllőn, a Főnix vendégeként lép majd pályára.

SZTE EHÖK SE - DEAC 2 - 4 (1-1)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kaszala Mihály, Márkus András (Andrásy Balázs)

EHÖK SE:

Vasas - Szentes Bíró, Bánóczki, Vellai, Tóth A. Csere: Bullás, Kiss-Kása, Fülöp, Csanádi, Csamangó, Kovács M., Balogh Á.

Vezetőedző:

Makra Zsolt.

DEAC:

Vámosi - Kasuba, Pallai, Bagi, Buka. Csere: Elek, Kántor, Kapusi, Devits, Sándor.

Vezetőedző:

Vajkó Lajos.

Gól:

Fülöp (20'), Csamangó (29') ill. Kasuba (2'), Sándor (25'), Bullás (27', öngól), Bagi (31').

Sárga lap:

Vellai (28') ill. Bagi (5'). Makra Zsolt:

"Az első két fordulóban nem álltunk hadilábon a szerencsével, most viszont mindent elvett tőlünk az élet. Óriási egyéni hibákat követtünk el, ezeket kihasználta az ellenfél. A három hetes pihenő alatt megpróbáljuk újra összerakni magunkat."

Kétgólos vereség a vége, ezúttal nem tudott pontot szerezni az SZTE EHÖK SE.http://szegedma.hu/?p=607718

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.