Közélet

Eurostat: kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon

Eurostat: kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon

2016. február 1., hétfő
Eurostat: kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon
nyelvtanulas_idegen_nyelv

Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.

Az Eurostat kutatása szerint a 11-14 éves középiskolások alig 6,3 százaléka tanul kettő vagy több idegen nyelvet Magyarországon. Amíg ez az arány a környező országok közül Ausztriában mindössze 9,5 százalék, addig Romániában 95,6 százalék, Olaszországban 98,4 százalék, Észtországban 96,3 százalék volt 2014-ben. A listát Luxembourg vezeti, ahol a középiskolás diákok 100 százaléka tanul kettő, vagy annál több idegen nyelvet. Az elemzésből kiderül, hogy a legnépszerűbb idegen nyelv az angol, amelyet minden uniós tagországban a legtöbben választanak, ezt a francia, majd a német, a spanyol, az orosz s az olasz követi. Az elemzés szerint Magyarországon a 11-14 éves középiskolások 90,2 százaléka tanul egy idegen nyelvet. Az uniós statisztika szerint a magyar diákok leginkább az angolt, vagy a németet választják nyelvtanulás céljából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.