Közélet

Előzetesbe került a rendőrségi útzárt áttörő szerb embercsempész

Előzetesbe került a rendőrségi útzárt áttörő szerb embercsempész

2016. február 22., hétfő
Előzetesbe került a rendőrségi útzárt áttörő szerb embercsempész
biro_birosag_jogasz_ugyved

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság annak a szerb embercsempésznek az előzetes letartóztatását, aki pénteken menekülés közben áttört egy rendőrségi útzárt Domaszék közelében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint pénteken a járőrök Bács-Kiskun megye területén próbáltak meg egy három gépkocsival közlekedő, feltételezhetően embercsempészekből álló konvojt igazoltatni, de a járművek elhajtottak. A rendőrök Domaszék külterületén útzárt állítottak föl, de a nagy sebességgel haladó autók nem álltak meg, az út szélén felsorakozott rendőrök felé kormányozva fékezés nélkül, a két szolgálati járműből és egy katonai tehergépjárműből álló útzárt kikerülve elhajtottak. A testi épségükben veszélyeztetett rendőrök öt lövést adtak le, ezek közül kettő az elöl haladó gépkocsit, egy a jármű hűtőjét találta el. Az M5-ös autópályára felhajtó járművek közül a hűtőt ért találat miatt az egyik gépkocsi a Kistelek mellett levő lehajtónál leállt, így sikerült a benne ülő szerb embercsempészt és az öt marokkói migránst előállítani. A szerb férfi ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást - tudatta a csoportvezető ügyész.

Az embercsempész pénteken törte át a rendőrségi útzárat Domaszék közelében.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611654

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.