Közélet

Betárazott fegyverekkel érkezett Röszkére

Betárazott fegyverekkel érkezett Röszkére

2016. február 1., hétfő
Betárazott fegyverekkel érkezett Röszkére
pisztoly_illusztracio

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a rendőrség munkatársaival közösen 2 db betárazott maroklőfegyvert, egy darab póttárat és 36 db lőszert találtak egy osztrák férfinél Röszkén. A fegyvereket és lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök, a rendőrséggel közösen egy Porsche Cayenne S típusú osztrák rendszámú személyautót ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A járművet vezető osztrák férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. Az ellenőrzést végzők a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek. A kutatás eredményesen zárult, hiszen az autó első könyöktámaszának alsó gyári rekeszéből 1 db PX-4 STORN maroklőfegyver, valamint egy darab póttár és 31 darab lőszer, míg a könyöktámasz felső gyári rekeszéből 1 db SMITH & WESSON forgótáras maroklőfegyver és öt darab lőszer került elő. Mindkét fegyver betárazott állapotban volt. A pénzügyőrök a fegyvereket, lőszereket, valamint az osztrák férfit átadták a rendőrség munkatársainak, akik a férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.