Közélet

B. Nagy László: A kormány a családok pártján áll, Szegednek - úgy tűnik - nem kellenek gyerekek

B. Nagy László: A kormány a családok pártján áll, Szegednek - úgy tűnik - nem kellenek gyerekek

2016. február 16., kedd
B. Nagy László: A kormány a családok pártján áll, Szegednek - úgy tűnik - nem kellenek gyerekek
b_nagy_laszlo01_gs

„A rosszindulatú hozzá nem értés” mondatta Botka Lászlóval, hogy a kormány családpolitikája miatt csökken a gyermeklétszám – szögezte le B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő - akivel Orbán Viktor hétfői parlamenti expozéját elemeztük - kifejtette, a kormány kiáll a családok és az otthonteremtés mellett, és cél a középosztály megerősítése, a polgári berendezkedés felépítése.

A 2016-os esztendő új céljaként

Orbán Viktor

miniszterelnök a parlamentben a polgári berendezkedés felépítését nevezte meg, mellyel kapcsolatba Szeged fideszes országgyűlési képviselője,

B. Nagy László

portálunknak azt mondta, egy olyan erős középosztály épüljön vissza hazánkban, amelynek tagjai tulajdonnal, egzisztenciával rendelkeznek, akiknek jövedelme és kultúrája egy középosztálybeli életvitelt tud biztosítani. „Felmerül a kérdés, hogy ennek mi az alsó és felső határa, de ezt a helyi környezet is befolyásolja, hiszen a középosztály Budapest városközpontjában nem biztos, hogy ugyanazt jelenti, mint egy ötezer lélekszámú településen. A kormányfő által megfogalmazott cél eléréséhez szükség volt azokra a lépésekre, amelyeket a kormány eddig megtett, és kellenek azok a gazdasági intézkedések is, amelyeknek eredményeit a statisztikákban is látjuk. Kell, hogy stabil a költségvetése legyen az országban, hogy a hiány kezelhető legyen és megfeleljen az uniós szabályoknak, az államadósság csökkenjen, de ide sorolhatnám a családtámogatásokat, a gyermekvállalást segítő és ösztönző lépéseket is” – részletezte. A demonstráló pedagógusokról külön is beszélt a kormányfő, hangsúlyozva, hogy a kormány támogatja a mostani tárgyalásokat is, és megegyezésre fognak velük törekedni. „Egy demokratikus országban bármikor lehet tüntetni, de a tanárok béremelésével kapcsolatos igények nem kivitelezhetőek most, és szerintem a többi társadalmi réteg negatív megítélésével is párosul, hiszen ne feledjük, adott a költségvetési keret. Az oktatási rendszerben kifogásolt területeket meg lehet beszélni, szerintem lesznek változások, és megoldódnak a működtetéssel kapcsolatos problémák is, de azt nem gondolhatjuk, hogy minden vissza fog állni a 2010 előtti állapotra, és ahogy Orbán Viktor rámutatott, a pedagógustársadalom sem kér a szocialistákból és a liberálisokból, akik annak idején az oktatást is csődközeli helyzetbe juttatták” – jegyezte meg.

Úgy tűnik, Szegednek nincs szüksége több gyerekre

A miniszterelnök hétfőn a családok megerősítéséről is beszélt a parlamentben napirend előtti felszólalásában, s úgy fogalmazott: „az otthonteremtés ügye legyen nemzeti ügy!” B. Nagy László a családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a CSOK kapcsán elmondta, minden település vezetője abban érdekelt, hogy ne fogyjon, hanem gyarapodjon a népesség. Hozzátette, vannak olyan települések, amelyeknek elhelyezkedése, gazdasági berendezkedése vonzza a családokat, míg másutt nem ilyen szerencsés a helyzet, ott például ingyen telkeket is a biztosítanak, ezzel ösztönözve a letelepedést. Ez a fideszes politikus szerint ez teljesen logikus reakció az adott települések részéről. „Teljesen más kérdés viszont, Szeged miként viselkedik ebben a kérdésben: lassan kezd kriminálissá válni, ami a csongrádi megyeszékhelyen történik. Most döntöttek öt óvoda bezárásáról, mely lépést természetesen lehet statisztikai adatokkal indokolni, de én nem gondolom, hogy ennek most itt lett volna a helye, hiszen a kormányzati döntések és a gazdaságpolitika egyaránt arra irányul, hogy több gyermek szülessen Magyarországon. Úgy tűnik, Szegednek nincs szüksége több gyerekre” – fogalmazott.

b_nagy_laszlo02_gs

B. Nagy László úgy látja, a „rosszindulatú hozzá nem értés” mondatta

Botka László

szocialista városvezetővel, az MSZP választmányi elnökével, hogy a nagy keresztény családbarát orbáni politika vezetett oda, hogy csökken hazánkban a gyermeklétszám. A fideszes honatya megjegyezte, ha a politikától teljesen függetlenül bárkit megkérdeznek erről a kérdésről, egyetlen értelmes ember sem válaszolná azt, amit Szeged MSZP-s polgármestere kifejtett a témában.

A migrációs nyomás növekedésére kell készülni

„A kialakult helyzet mindenre rányomja a bélyegét, ami nem is véletlen, hiszen olyan horderejű jelenségről van szó, ami hosszú évtizedekre megváltoztathatja egy ország, az Európai Unió vagy épp az egész a kontinens életét, jövőjét. Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a népvándorlást kiváltó okok és problémák nem fognak megszűnni, vagyis hosszú távon arra kell készülnünk – ami nagy felelősséget ró minden nemzet kormányzatára –, hogy marad ez a tendencia” – ezt még

a tavalyi évet értékelve nyilatkozta

portálunknak B. Nagy László. A kormánypárti politikus szerint ez a jelenség idén is jelentősen befolyásolni Magyarországot, a migrációs nyomás erősödésére lehet számítani. „A geopolitikai játszótéren mi olyan helyen vagyunk, ahol kénytelenek vagyunk megvédeni magunkat, erről is fog szólni a 2016-os esztendő. Ha továbbra is folytatódik Európa elárasztása, akkor Magyarországnak és a visegrádi négyeknek, illetve azoknak az államoknak, akik ebből már nem kérnek, ki kell állniuk igazukért” – fűzte hozzá. B. Nagy László szerint ezért is fontos, a betelepítési kvóta elleni fellépés is, amivel kapcsolatban a kormányfő azt mondta, annak nemzeti üggyé kell válnia. Szeged fideszes országgyűlési képviselője kérdésünkre közölte, az európai és a világpolitikai helyzetre tekintettel sok munkára számít a tavaszi ülésszak alatt. Egyrészt a 2017-es költségvetést június elsejével el szeretnék fogadni, amit hosszas vita és egyeztetések előznek minden egyes évben, ezenfelül pedig például a migráció kérdése, a határok védelme is meg fogja határozni a parlamenti munkát.

B. Nagy László szerint a kormány kiáll a családok és az otthonteremtés mellett, és cél a középosztály megerősítése, a polgári berendezkedés felépítése. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=610041

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.