Közélet

Az energetikai hivatal 16 millió forintra bírságolta az E.Ont és az EDF Démászt

Az energetikai hivatal 16 millió forintra bírságolta az E.Ont és az EDF Démászt

2016. február 18., csütörtök
Az energetikai hivatal 16 millió forintra bírságolta az E.Ont és az EDF Démászt

Fogyasztóvédelmi jogsértés miatt az E.On Energiaszolgáltató Kft-re 7,5 millió forint, az EDF Démász Zrt-re 8,5 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a két szolgáltató megsértette az ügyfélszolgálati fiókirodákban a várakozási idők mérésére vonatkozó szabályokat. A helyszíni szemlét az E.On enyingi és siófoki, és az EDF Démász nagykőrösi és monori fiókirodában végezték el a hivatal szakemberei 2015 végén. Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a fiókirodákban nem az előírásoknak megfelelő gyakorisággal végezték a várakozási idő mérését, továbbá a hivatalnak szolgáltatott adatok torzultak, ugyanis azokon a napokon végeztek méréseket, amikor alacsony volt az ügyfélforgalom. Ezen kívül a mérési napokon nem minden ügyfél esetében regisztrálták a várakozási idő hosszát, valamint a felmérések időszaka több esetben sem egyezett meg a hivatal határozatában előírtakkal - áll a közleményben. A MEKH ügyfélkapcsolati szolgáltatási színvonalat megállapító határozata előírja, hogy a 20 percen belül fogadott felhasználók arányának el kell érnie a 90 százalékot és az átlagos várakozási idő nem lehet több mint 10 perc. Az előírt mutatók nem teljesítése esetén a hivatal bírságot róhat ki, azonban a torz adatszolgáltatás miatt nem megállapítható, hogy a szolgáltatók teljesítik-e az elvárt színvonalat - áll a hivatal tájékoztatásában. A MEKH a bírság mellett kötelezte a cégeket, hogy tegyenek eleget az ügyfélkapcsolati szolgáltatás-minőség követelményeinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.