Egyetem

Általános bűnmegelőzést is tanulhatnak az SZTE hallgatói

Általános bűnmegelőzést is tanulhatnak az SZTE hallgatói

2016. február 26., péntek
Általános bűnmegelőzést is tanulhatnak az SZTE hallgatói

Prevenciós előadásokat hallgathatnak a leendő pedagógusok a 2015/2016-os tanév második félévében a Szegedi Tudományegyetemen.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és az SZTE közötti együttműködés már több mint másfél évtizede teszi lehetővé, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki a felsőoktatásból, akik megfelelő prevenciós ismeretekkel rendelkezve, aktívan szerepet tudnak vállalni a jövő generációjának biztonságra nevelésében. A 2015/2016-os tanév második félévében több területre kiterjedő prevenciós előadást hallgathatnak azok a leendő pedagógusok, akik felvették az „Általános bűnmegelőzési ismeretek" tantárgyat. A kurzus 26 órából álló, két kreditpontot érő interaktív előadássorozata összhangban áll a Nemzeti Bűnmegelőzés Stratégiájával. Az érdeklődők a környezetvédelmi ismeretek mellett hallgathatnak órákat az iskolai agresszióról, a közlekedés- és vízbiztonságról, az internet, valamint a külföldi munkavállalás veszélyeiről is. A Biztonságosabb Internet Napjának februári programsorozatához kapcsolódóan Szabó Tamás, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság informatikusa „Áldás és átok – mindennap használjuk – az internet” címmel tartott előadást az internet és az online technológiák használatáról. Az előadó szakmai ismertetőjében kitért a jogellenes és káros tartalmak kockázataira, az ellenük történő fellépés lehetőségeire is. A következő alkalommal 2016. március 2-án 15 órakor a „Külföldi munkavállalás és áldozatsegítés” témakörében várják a hallgatókat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.