Kultúra

"A szeretet: szenvedély és döntés" - Hamarosan indul a Házasság hete rendezvénysorozat

"A szeretet: szenvedély és döntés" - Hamarosan indul a Házasság hete rendezvénysorozat

2016. február 4., csütörtök
"A szeretet: szenvedély és döntés" - Hamarosan indul a Házasság hete rendezvénysorozat
hazassag_2

Szeged 2016-ban is csatlakozik a Házasság hete rendezvénysorozathoz, melyet immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg a keresztény egyházak és civil szervezetek. Február 7. és 14. között számos programmal, köztük előadásokkal, kiállításokkal és filmvetítéssel is várják az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat célja: ráirányítani a figyelmet a házasság és a család értékeire, illetve, hogy segítséget nyújtson a házasság előtt állóknak, valamint a párkapcsolati problémával küzdőknek. Manapság, amikor egyre több szó esik a válásról, a bizonytalan párkapcsolatokról, a házasság hetén szeretnék azt is bemutatni, milyen pozitívumokkal jár, ha két ember összeköti az életét. A házasság hete rendezvénysorozat a Házasság világnapja köré szerveződik. Eredetileg Angliából indult a kezdeményezés, hazánkban a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban. A rendezvény mottója, melyhez Szeged is csatlakozott: „A szeretet: szenvedély és döntés”.

Részletes program

Február 7. 11.30 - Fogadalmi templom Böcskei László nagyváradi megyés püspök szentmisét tart a Lumen énekegyüttes közreműködésével Február 7. 18.00 - Korzó zeneház Zenés est Hegedűs Endrével és Hegedűs Katalinnal, a Házasság hete országos arcaival Február 8. 17.00 - Karolina-iskola Művészeti program Február 8. 17.30 - Petőfi-telepi fiókkönyvtár Süveges Gergő és felesége - akik 2010-ben voltak a házasság hete arcai - Mi segít megőrizni a hűséget? Február 9. 10.00 - Karolina-iskola Csernik Szende Lábita Színházának előadása Február 9. 18.00 - Katolikus ház Szászi Balázs és neje családterapeuták a biztonságos párkapcsolatról beszélnek Február 10. 18.00 - TIK Család és a párkapcsolat az új médiakultúrában címmel Aczél Petra, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója tart előadást Február 11. 18.00 - SZTE Gazdaságtudományi Kar Mentális közérzet a házasságon innen és túl címmel kezdődik előadás Február 12. 18.00 - Dugonics téri egyetemi főépület Fórumbeszélgetést tartanak élsportoló családokkal Február 13. 16.00 - Fokoláre Mozgalom Közösségi Ház Játékos délután fiatal házasoknak Február 14. 10.00 - Honvéd téri református templom Ökomenikus záró-istentiszteletet rendeznek Február 14. 20.00 - Fogadalmi templom A tiszta szerelemért mutat be szentmisét fiataloknak Csépány Gábor A Belvárosi moziban február 8. és 14. között a házasság témakörében készült filmekből állítanak össze vetítéssorozatot. Többek között a Kezdő című amerikai és A Bélier család című francia-belga vígjátékokat tekinthetik meg az érdeklődők néhány száz forintos jegyárért. A Somogyi-könyvtár is csatlakozik a rendezvénysorozathoz: Bárdi Sándor zenei hagyatékából, operajelmezekből és esküvői liturgikus eszközökből nyílik kiállítás „Tégy engem szívedre pecsétnek” címmel.

Február 7. és 14. között számos programmal, köztük előadásokkal, kiállításokkal és filmvetítéssel is várják az érdeklődőket.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=606257

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.