Közélet

A szegedi Jobbik nem lát megalapozott indokot az óvodabezárások mögött

A szegedi Jobbik nem lát megalapozott indokot az óvodabezárások mögött

2016. február 1., hétfő
A szegedi Jobbik nem lát megalapozott indokot az óvodabezárások mögött
jobbik_sajttaj001kf

"Ha ez az intézkedés bekerül a bizottság, majd a közgyűlés elé, abban az esetben mi félretesszük a pártpolitikai látásmódunkat és név szerinti szavazást fogunk kérni, hiszen erről az érintett kerületi képviselőknek kell véleményt mondaniuk." A Jobbik szegedi szervezete érthetetlennek nevezte az érintett öt szegedi óvoda bezárását.

Mint arról január 28-án, csütörtökön hírportálunk is beszámolt, Botka László polgármester évnyitó estjén többek között arról beszélt, mivel öt év alatt 633 óvodással lett kevesebb Szegeden, a városban működő önkormányzati óvodák közül ötöt be fognak zárni. (Erről részletesebben a

Botka évnyitója: Jövőre kezdődik az uszodaépítés

című cikkben olvashatnak.) A Jobbik szegedi szervezetét több kétségbeesett szülő is megkereste, akinek gyermeke érintett az óvodabezárás ügyében.

Rácz Tibor

választókerületi elnök szerint a polgármester indokai elfogadhatatlanok és továbbra is érhetetlen, miért szükséges bezárni az óvodákat, hiszen a statisztikai adatokat figyelembe véve, a gyermekek létszámának csökkenése az összes intézményben körülbelül 2 fő csoportonként. A párt úgy sejti, a város rá szeretné tenni kezét az ingatlanokra, s ez a tavaly szakmai és szülői munkaközösség támogatását sem élvező igazgatónő kinevezésének "bosszúja". "Már elkezdték az óvodabezárásokra történő felkészülést, meghúzták fűnyíró elv szerint az óvodásokat, hogy ki hová kerül, pedig még nem született körgyűlési döntés, a tulajdonos sem adta a hozzájárulását, ennek ellenére a technikai folyamatokat már elindították." Rácz úgy folytatta, az érintett öt óvodába már nem lehet beiratkozni, ami szembe megy a szabad óvodaválasztással.

jobbik_sajttaj003kf

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője hozzátette, a Gáspár Zoltán utcai óvoda - mely ugyancsak érintett a bezárásban - az egyetlen olyan szegedi intézmény, ami már reggel 5 órakor fogadja a gyerekeket, így ennek megszűnése sok családnak nehézséget okoz majd. Úgy folytatta, nem lenne szabad alapos indok nélkül bezáratni az intézményeket, hiszen összeszokott gyermekközösségeket szakítanak szét ezzel, ami a kicsik lelki fejlődésében is csorbát okozhat. A képviselő úgy fogalmazott, inkább a bérfejlesztésből eddig kimaradt dajkákra kellene fókuszálni a bezárások helyett. "Ha ez az intézkedés bekerül a bizottság (

Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság - a szerk.

), majd a közgyűlés elé, abban az esetben mi félretesszük a pártpolitikai látásmódunkat és név szerinti szavazást fogunk kérni, hiszen erről az érintett kerületi képviselőknek kell véleményt mondaniuk." A szegedi szervezet a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette: kiáll a szülők mellett. Arra kérik az óvodák igazgatóját, hogy gondolja át a döntést, és ha azonnali hatállyal nem vonja vissza az ötletét, akkor mondjon le.

A Gáspár Zoltán utcai óvoda bezárásával az egyetlen olyan intézményt is elveszíti a város, ami reggel 5 órakor fogadja a kicsiket. http://szegedma.hu/?p=605683

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.