Közélet

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti Kárpát-medencei utazási programját

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti Kárpát-medencei utazási programját

2016. február 3., szerda
A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti Kárpát-medencei utazási programját

Idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a program célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon az utazások alkalmával a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A programot idén is pályázati formában hirdeti meg a szövetség, amelyre bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson az utazó iskola csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban résztvevő diákok számától függően - akár 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében. A Rákóczi Szövetség 1994 óta utaztat középiskolásokat március 15-e alkalmából. További információ és az online pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség

honlapján

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.