Közélet

Vádemelés az idős korú sértettet kifosztó három kaposvári férfival szemben

Vádemelés az idős korú sértettet kifosztó három kaposvári férfival szemben

2016. január 27., szerda
Vádemelés az idős korú sértettet kifosztó három kaposvári férfival szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három kaposvári férfival szemben, akik 2015. október ötödikén egy gépkocsi vásárlás ürügyén fosztottak ki egy szegedi sértettet.

A vádirat szerint a vádlottak 2015. október ötödikén egy bérelt gépkocsival Szegedre utaztak, ahol a délutáni órákban egy szegedi gyógyszertár előtt beszélgetésbe elegyedtek a 86. életévében járó sértettel. A beszélgetés során a hölggyel közölték a vádlottak, hogy gépkocsit szeretnének vásárolni, melyet követően a sértett felajánlotta nekik, hogy a férje által meghirdetett gépkocsit megtekinthetik és hazavitette magát vádlottakkal a közelben levő lakásához. A vádlottak itt megtekintették az utcán parkoló gépkocsit, majd felmentek a lakásba, ahol az idős sértett zavarodottságát kihasználva és figyelmét elterelve eltulajdonították egy ridikülben elhelyezett mintegy 462.000 Ft készpénzét. A sértett az idős kora miatt a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan volt képes. Az eljárás során a sértettnek okozott kárból lefoglalással és részére történő visszaadással mintegy 300.000 Ft megtérült. Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja. Figyelemmel arra is, hogy a vádlottak közül többen büntetőeljárás hatálya, illetőleg feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt követték el a bűncselekményt, ezért az ítélethozatalt valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban várja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.