Közélet

Ujhelyi: a Fidesz előrehozott választásokra készül

Ujhelyi: a Fidesz előrehozott választásokra készül

2016. január 11., hétfő
Ujhelyi: a Fidesz előrehozott választásokra készül
ujhelyi_istvan01_gs

"Nagyon észnél kell lennie az orbáni rezsim ellenzékének, mert nem ér rá sokáig magával foglalkozni; a Fidesz ugyanis előrehozott választásokra készül!" – állította az atv.hu-nak Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és európai politikusa.

A

szocialista EP-képviselő szerint

Orbán Viktor

legutóbbi, a Fidesz tisztújító kongresszusán elmondott beszéde "már szagos volt", ezután "kapargatta meg" a lehetséges forgatókönyveket és – mint állítja – bennfentes Fideszes forrásai visszaigazolták: a kormánypárt stratégái érdemben dolgoznak azon, hogy akár hónapokon belül előrehozott választást írjanak ki. Az ATV kérdésére nem kívánta konkretizálni, hogy a kormányzópárt rendszerének melyik szintjéről érkezett a "füles", csak annyit kívánt megjegyezni, hogy a Fidesz "kommunikációs gépezetéből".

Ujhelyi

szerint sokatmondó, hogy Orbán újraválasztott pártelnökként önmagáról – jóval a ciklus félidejében – már, mint miniszterelnök-jelöltről beszélt ("Arra is készen állok, hogyha győzünk, akkor folytassam a munkát a kormány élén."), továbbá a Rogán-féle "propaganda minisztérium" létrehozása is – a belharcok csitítása mellett – egy esetleges kampányüzemre való átállás bebiztosítását szolgálta szerinte. A szocialista politikus úgy látja, hogy az új jogszabályok és a házszabály értelmében gyorsított eljárással, tulajdonképpen másfél nap alatt és egyszerű feles többséggel dönteni lehet arról, hogy pár hónapon belül előrehozott választásokat lehessen kiírni Magyarországon.

Az MSZP-és Ujhelyi István szerint a Fidesz előrehozott választásokra készül - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=600775

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.