Közélet

Szén-monoxid-mérgezés Kübekházán

Szén-monoxid-mérgezés Kübekházán

2016. január 13., szerda
Szén-monoxid-mérgezés Kübekházán

Az átfolyó rendszerű vízmelegítő nem megfelelő műszaki állapota okozhatta a tragédiát - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy idős asszony kedden reggel Kübekházán. A szegedi tűzoltók műszerei rendkívül magas értékeket mértek a lakás fürdőszobájában, ahol egy átfolyó rendszerű vízmelegítő működött. A baleset körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem hatósági vizsgálatot indított. Árokba borult és a feje tetején állt meg egy személyautó kedden délután Deszk közelében. A szegedi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a mentőszolgálat a sofőrt kiemelte a járműből, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az egység áramtalanította a járművet, majd drótkötél segítségével kerekeire állította és kivontatta az út menti árokból. Délben Szentes külterületén is árokba hajtott egy autó, a műszaki mentéshez a szentesi tűzoltókat riasztotta a főügyelet. Az egység áramtalanította a járművet, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben az autó két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az összehordott tűzifa gyulladt meg kedden éjszaka egy röszkei családi ház melléképületében. A tűz a kazánház ajtajára is átterjedt. A tulajdonos a szegedi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a tüzet, de oltás közben égési sérüléseket szenvedett. Az egységek visszahűtötték a kazánajtót, majd hőkamerával átvizsgálták a tűzzel érintett területet. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.