Bulvár

Szegeden is utcára vonulnak az állatbarátok és az állatvédők

Szegeden is utcára vonulnak az állatbarátok és az állatvédők

2016. január 21., csütörtök
Szegeden is utcára vonulnak az állatbarátok és az állatvédők
Januártól tilos kutyát láncon tartani

A Klauzál térre szerveznek tüntetést az állatvédők február 20-án, hogy felhívják a figyelmet az állatvédelmi törvény szigorúbb betartatására.

A napokban került nyilvánosságra az a videó, melyen a deteki alpolgármester fiatalkorú fia brutális kegyetlenséggel agyonver egy kiskutyát. A szadista történet volt az utolsó csepp a pohárban: állatvédők kezdeményezésére országos megmozdulás indult az állatkínzás ellen. Soha nem vonultak még utcára ekkora egyetértésben az állatbarátok. Az országos, azonos időben szervezett tüntetéssorozathoz, melyen többek között a deteki mészárosnak járó legszigorúbb büntetését követelik, az állatvédelmi törvény betartatása mellett is felszólalnak. "Itt az idő, hogy mi is az utcára vonuljunk és nyomást gyakoroljunk az ítélethozókra" - buzdítják cselekvésre a szegedieket a helyi szervezők az

"Együtt egy közös ügyért! Együtt az állatkínzás ellen!"

szlogent viselő Facebook-eseményen. A Klauzál térre szervezett szegedi tüntetésen, akárcsak az ország számos nagyvárosában, a kék színű sál lesz az egység jelképe. Bár az állatokért emelik fel hangjukat, a szervezők mindenkitől azt kérik, a résztvevők lehetőleg hagyják otthon négylábú barátaikat, s inkább egy frappáns szlogennel, transzparenssel érkezzenek a helyszínre február 20-án, 14 órakor.

Február 20-án a szegedi állatbarátok is utcára vonulnak.http://szegedma.hu/?p=602779

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.