Közélet

Szegeden is demonstrálnának a taxisok, ha megjelenne az Uber

Szegeden is demonstrálnának a taxisok, ha megjelenne az Uber

2016. január 18., hétfő
Szegeden is demonstrálnának a taxisok, ha megjelenne az Uber
Taxistüntetés - Taxisok demonstrációja az Uber szolgáltatá

Budapesten taxisok demonstrálnak az Uber ellen, Szegeden még nincs ellentét, legfőképpen azért, mert nem is jelent meg az amerikai cég. A Tempó Taxi vezetője szerint az Uber jogosulatlanul versenyelőnyhöz jut, ráadásul az utas számára sem biztos, hogy a legjobb választás az új szolgáltató.

Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapja alapján a

Magyar Nemzet

. A mintegy száz-százhúsz taxis az Uber miatt demonstrál, mert a cég budapesti megjelenése óta hetven százalékos forgalomcsökkenést tapasztaltak. Szegedre egyelőre még nem érkezett meg az amerikai központú személyszállító vállalkozás, de a város taxisai nem örülnének az uberes „kollégáknak”.

Nógrádi Attila

, a Tempó Taxi vezetője szerint egyre több költséges elvárásnak szükséges megfelelniük, drágább a gépkocsik fenntartása, s eközben ezekkel a problémákkal az Uber sofőrjeinek nem kell megküzdeniük. Szerinte az utas számára sem feltétlenül előnyös az olcsóbb online szolgáltatás választása. „Mi szerencsére még nem érezzük az Uber hatását, nem igazán jelent még meg vidéken a szolgáltatás. Úgy gondolom, az utas számára is előnyösebb beszállni egy taxiba, hiszen egy biztosan műszakival rendelkező, profi gépkocsivezető által vezetett járműbe ülhetnek be, ez az Ubernél egyáltalán nem garantált. Egy taxiban van felelősségbiztosítás, ami a szállított utasokra is vonatkozik, ez a mostani, téli, csúszós útviszonyok között fontos dolog” - magyarázta Nógrádi Attila. „Nem örülnénk, ha megjelennének az uberesek Szegeden, felemelnénk a szavunkat ez ellen” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy tüntetnének-e a cég megjelenése esetén. Úgy véli, ugyanazt a munkát végzik, mint egy taxis, aki vállalkozása után adót, járulékot fizet, s olyan plusz költségei vannak, amelyek a járművéhez, munkájához kapcsolódnak. Hitelesíteni kell a taxamétert, a normál autóhoz képest kétszeres áron évente kell műszakira vinni gépkocsiját, Budapesten pedig ezeken felül, a sárgára festésen kívül is, számtalan előírás van. 2018 után országosan is csak tíz évnél fiatalabb autót használhatnak, s egy újabb tanfolyamot kell elvégezni a korábbiakon túl. „Nem egyenlőek a feltételek, az Ubernek könnyű olcsóbban fuvarozni” - mondta. A megoldás? Egy szóval válaszolt erre Nógrádi Attila: a betiltás.

A Tempó Taxi vezetője szerint az Uber jogosulatlanul versenyelőnyhöz jut, ráadásul az utas számára sem biztos, hogy a legjobb választás az új szolgáltató.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=602109

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.