Közélet

Rétvári: illúzióra épül a brüsszeli bevándorlás politika

Rétvári: illúzióra épül a brüsszeli bevándorlás politika

2016. január 20., szerda
Rétvári: illúzióra épül a brüsszeli bevándorlás politika

Az adatokból kiderül, hogy mekkora illúzióra építik a brüsszeli vezetők az unió bevándorlás politikáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Rétvári Bence

elmondta: a nemrégiben megjelent dániai adatok szerint azon bevándorlók közül, akik már négy éve élnek az országban, és részt vehettek minden integrációs programban, csak kevesen tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A férfiak 20 százaléka, míg a nők 5 százaléka talált valamilyen munkát - tette hozzá. "Tehát illúzió azt gondolni, hogy ezek az emberek azonnal be tudnak kapcsolódni a munkaerőpiacra, és ott rögtön az európai GDP-t tudják növelni" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Svédországban hasonló problémák vannak a nőnemű bevándorlók körénél, hiszen jelentős részük még öt év után sem talál munkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.