Gazdaság

Rekord mennyiségű gépet adott át tavaly a Boeing

Rekord mennyiségű gépet adott át tavaly a Boeing

2016. január 8., péntek
Rekord mennyiségű gépet adott át tavaly a Boeing

Rekord mennyiségű repülőgépet adott át megrendelőinek az amerikai Boeing, 2015-ben 762 gép került az üzemeltetőkhöz, 39-cel több, mint egy évvel korábban.

A gyártó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint emellett 768 rendelés érkezett be a céghez új gépek gyártására, ennek értéke 112,4 milliárd dollár listaárakon számolva.

Ray Conner

, a cég vezérigazgatója a közlemény szerint az adatokat úgy értékelte, hogy a beérkezett rendelések száma megfelelő volt, rendelésállományuk továbbra is "erős és kiegyensúlyozott", és a kilátások is kedvezőek a légiforgalom iránti igény folyamatos bővülésével. A kimutatások szerint legtöbbet, 588-at a keskenytörzsű 737-esből adták el, legendás típusukra, a 747-esre viszont mindössze két megrendelés érkezett, legújabb típusukból, a 787 Dreamlinerből pedig 71 talált gazdára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.