Bulvár

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

2016. január 6., szerda
Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), miután megvizsgált 9 fagyálló folyadékot és 23 téli szélvédőmosó folyadékot, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint 6 téli szélvédőmosó folyadék - az eni -22 °C Prémium, az Antifrost-H, a Favorit, az AUTOBRILL, a LIQUI MOLY, az Antifrost-K -40°C -, és két fagyálló folyadék - a ClubSmart, a HUNOIL HG 12 ALU - nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek. Hangsúlyozták: az NFH kiemelt figyelmet fordított idén a téli szélvédőmosókra és fagyállókra, ugyanis a korábbi években több fogyasztói panasz érkezett ezekről a termékekre a hatósághoz. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a téli fagyok idején érdemes odafigyelni az autókhoz használt szélvédőmosókra, ugyanis ha nem megfelelőek, a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.