Közélet

Németországi molesztálás - Muszlimok demonstráltak Kölnben a nők védelmében

Németországi molesztálás - Muszlimok demonstráltak Kölnben a nők védelmében

2016. január 16., szombat
Németországi molesztálás - Muszlimok demonstráltak Kölnben a nők védelmében

Muszlim férfiak demonstráltak a nők elleni erőszak ellen Kölnben - számolt be a helyszínről az M1 aktuális csatorna tudósítója szombaton.

Elmondta: pár órája még csak mintegy ötven, főleg szír és afgán férfi volt a főpályaudvar előtti téren, délutánra már több százan gyűltek össze. Helyi jogvédő szervezetek is csatlakoztak a demonstrálókhoz, akik a menekültek, migránsok mellett, valamint a rasszizmus ellen tüntetnek - tette hozzá. A demonstráló férfiak azt hangsúlyozzák, hogy ők valós menekültek, akik üldözöttként távoztak saját hazájukból és most az európai nemzetek ellenszenvesnek tartják őket - mondta. A tudósító szerint a számos helyi lakos értékelte, hogy muszlim férfiak kiállnak a nők védelmében. Voltak ellentüntetők is, akiket a rendőrség rövid igazoltatás után elengedett. Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be. A hatóságoknál január elejétől kezdődően több mint ötszáz feljelentést tettek, amelyek mintegy negyven százaléka szól részben vagy egészben szexuális jellegű támadásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.