Közélet

Nem korrupt, de motivált karbantartót keres a szegedi polgármesteri hivatal

Nem korrupt, de motivált karbantartót keres a szegedi polgármesteri hivatal

2016. január 28., csütörtök
Nem korrupt, de motivált karbantartót keres a szegedi polgármesteri hivatal
szakmunkas_02

Négyszer keresett karbantartót vagy karbantartó-fűtőt az önkormányzat az utóbbi félévben. Megnéztük, hogy mit várnak el a poszt betöltéséhez.

Információink szerint tavaly nyár óta keresnek különböző karbantartókat Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalába. Az önkormányzat honlapján az archívum menüpont keresője alapján az előző év második felében háromszor próbáltak karbantartó-fűtőt találni, a most aktuális pályázatnál viszont már nem várják el, hogy a kazánokhoz is értsen a jelölt. A hirdetésekből sajnos nem derül ki, hogy a harmadik keresés eredménytelensége miatt csökkentették a követelményeket, esetleg valamely ott dolgozó közben letette a fűtővizsgát, vagy sikerült jelentkezőt találni, de közben újból hiány lett villanyszereléshez értő karbantartóból.

77713

Milyen elvárásokat kell teljesíteni a villanyszerelő szakmunkás bizonyítvány megléte mellett? Soroljuk: "a jelentkező állam elleni bűncselekmény, igazságszolgáltatás elleni bűncselekmény, korrupciós bűncselekmény, közélet tisztasága elleni, valamint a nemzetközi közélet tisztasága elleni bűncselekmény, hivatali bűncselekmény, illetve közbizalom elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt nem áll", büntetlen előéletű és B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. Az önéletrajz mellé motivációs levelet is szükséges mellékelni, habár

2008-ban gépkocsivezető-rakodótól

is kértek már ilyet multinacionális cégnél is. A

Nemzetgazdasági Minisztérium adatai

szerint Csongrád megyében a hiányszakmák közé tartozik a villanyszerelő is, így valószínűleg a jó szakembert meg kell fizetni. Fizetési igényről vagy egyáltalán magáról a fizetésről azonban nem esik szó, de az egyik ezzel

foglalkozó honlap

szerint bruttó 170 ezer forintot keresnek a villanyszerelő végzettséggel rendelkező személyek. Előnyt jelent a lakatos vagy vízvezeték-szerelő bizonyítvány, s a legalább öt év karbantartói tapasztalat az állás elnyeréséhez. A sikeres jelentkező leghamarabb február 8-án kezdheti meg a munkát, próbaideje három hónapig tart. Jelentkezni még péntekig lehet.

Az előző év második felében háromszor próbált karbantartó-fűtőt találni az önkormányzat, a most aktuális pályázatnál...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.