Közélet

Megzavarták Angela Merkel beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén

Megzavarták Angela Merkel beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén

2016. január 26., kedd
Megzavarták Angela Merkel beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén

Megzavarták Angela Merkel német kancellár beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén - jelentette kedden a német sajtó.

Az alkalmazott tudományokkal foglalkozó Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézete (IMWS) hétfői hivatalos megnyitóján a kancellár beszéde közben a közönség soraiban egy férfi felállt és a kormány menekültpolitikájáról szólva kifejtette, hogy aggódik gyermekei jövőjéért.

Angela Merkelnek

címezve szavait hozzátette: "Öntől mint fizikustól felelősségteljes döntéseket várok". A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy "Semmi kísérletezés", amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére. Angela Merkel válaszában kiemelte, hogy felelősségteljesen jár el és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa. A közönség megtapsolta a kancellárt, a beszédét megzavaró férfit kivezették a teremből. Kiderült, hogy a férfi a merseburgi műszaki főiskola oktatója. Az intézet rektora,

Jörg Kirbs

keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt az IMWS megnyitóján, és a kancellár beszédének megzavarásával "visszaélt a vendégjoggal". Hozzátette, hogy a főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.