Kultúra

Megvalósult törekvések - Magyar Kultúra Napja az EDF Galériában

Megvalósult törekvések - Magyar Kultúra Napja az EDF Galériában

2016. január 25., hétfő
Megvalósult törekvések - Magyar Kultúra Napja az EDF Galériában
Dusha_csopkep

Írók, újságírók, színészek, rendezők, koreográfusok, táncosok, operatőrök, fotóművészek, grafikusok, festőművészek, szobrászok, kerámikusok, ötvösök, üveg- és textiltervezők és nem utolsósorban rajongóik lepték el az EDF Galériát január 22-én pénteken, a Magyar Kultúra Napján.

Közel kétszáz szegedi alkotóművész és művészetkedvelő volt jelen pénteken este az EDF DÉMÁSZ székházában

Dusha Béla

fotóművész kiállításának megnyitóján. Az 1882-es egykori Európa Szálló megnyitása óta nem volt egyidőben ennyi neves alkotóművész a híres szegedi Klauzál téri épületben. Az EDF DÉMÁSZ 2003 óta működő Kölcsey-díjas Galériája megvalósítja az alapító EDF DÉMÁSZ eredeti célját, miszerint - a társaságcsoport székházának aulájába, az EDF Galériába térjen vissza az irodalom, a képzőművészet, legyen ez az alkotóművészek és műkedvelők találkozóhelye, ahogy Tömörkény István korában, úgy a mi korunkban is. Az egykori hangulat a Szegedért Alapítvány Művészeti Kuratóriumának Díjában idei évben részesülő Dusha Béla fotóművész örökkévalóságnak szánt fotósorozata és

Marton Árpád

kulturális újságíró fényről szőtt gondolatai nyomán született újra, a Magyar Kultúra Napján, az EDF Galériában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.