Bulvár

Már lehet jelentkezni a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamra

Már lehet jelentkezni a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamra

2016. január 26., kedd
Már lehet jelentkezni a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamra

Február 6-án indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a négyhónapos képzésre - közölte az MTI-vel kedden a Máv Zrt.

A közlemény szerint a kisvasutas szolgálatra felkészítő képzés részeként a tanulók heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. A tanfolyam részeként elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, a pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Guinness-rekordok könyvébe tavaly bekerült Gyermekvasutat és az utasokat. A képzésre olyan negyedik, ötödik vagy hatodik osztályos tanulók jelentkezhetnek, akiknek a tanulmányi átlaga legalább négyes, a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra, valamint szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük is hozzájárul a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik, aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, legközelebb az októberben induló őszi képzésre jelentkezhet. A februárban induló tanfolyamot követően júniusban kerül sor az új gyermekvasutasok avatására. Jelenleg mintegy 550 gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat csaknem hetven, korábbi gyermekvasutas ifjúsági vezető segíti és irányítja. 2015 nyarán 170 ifjú gyermekvasutast avattak fel. Mint a közlemény fogalmaz, a Gyermekvasútnál szerzett élmények, barátságok hatására sokan döntenek évtizedekre a vasutas szakma mellett, míg mások a közlekedési ágazat egyéb területein helyezkednek el. A képzésre a

www.gyermekvasut.hu

internetes oldalon lehet regisztrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.