Közélet

Magyar Idők: a Pedagógusok Szakszervezete részt vesz a köznevelési kerekasztalon

Magyar Idők: a Pedagógusok Szakszervezete részt vesz a köznevelési kerekasztalon

2016. január 30., szombat
Magyar Idők: a Pedagógusok Szakszervezete részt vesz a köznevelési kerekasztalon

A Pedagógusok Szakszervezete is részt vesz a köznevelési kerekasztalon - írta a Magyar Idők a szombati számában, saját értesülésre hivatkozva.

A lap beszámolt arról, hogy

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere pénteken egyeztetett a Pedagógusok Szakszervezetével, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezetével. Az egyeztetésen a miniszter felkérte a Pedagógusok Szakszervezetét, hogy vegyen részt a kerekasztalon, és az érdekképviselet ezt elfogadta. Balog Zoltán a múlt szombaton jelentette be - miután a Nemzeti Pedagógus Karral és szakmai szervezetekkel tárgyalt -, hogy a felsőoktatási kerekasztal mintájára köznevelési kerekasztal alakul, az aktuális kérdések áttekintésére. A tárgyalás nyomán harmadára csökkenhetnek a pedagógusok adminisztrációs terhei, továbbá nem két-, hanem ötévente kell majd az értékelési folyamatot elvégezni az intézményeknél, a pedagógusoknál. A köznevelési kerekasztal elindításával az a tárca célja, hogy őszinte és nyitott fórumot teremtsen a közneveléssel kapcsolatos felvetések megtárgyalásának - nyilatkozta korábban a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.