Közélet

LMP: csak a Fidesz hátországát erősíti a paksi bővítés

LMP: csak a Fidesz hátországát erősíti a paksi bővítés

2016. január 9., szombat
LMP: csak a Fidesz hátországát erősíti a paksi bővítés

Az LMP ismételten a paksi atomerőmű-bővítés leállítására szólította fel a kormányt. Az ellenzéki párt szerint a beruházás egyetlen valódi célja a Fidesz gazdasági hátországának feltőkésítése.

Gál József

, az LMP szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek úgy fogalmazott, az ország következő évtizedeit teheti tönkre a kormány, "ha drágán, súlyos korrupciós költségek mellett épít meg egy fölösleges atomerőművet". Kiemelte, az LMP kikérte a Magyar Villamos Művek reklámköltéseit, amelyekből a párt szerint kiderül, hogy a kormány nem energiapolitikai szempontok alapján döntött a "titokban és ellenőrizetlenül" előkészített beruházás mellett, hanem csak a "bővítésben rejlő korrupció lehetősége érdekelte". Az LMP szóvivője szerint adatigénylésükből világossá vált az is, hogy a paksi beruházás reklámköltéseiből "az új Simicskákat tőkésítik fel". Az adatok alapján ugyanis a

Széles Gábor

tulajdonában lévő Echo Tv és Magyar Hírlap összesen több mint 100 millió forintnyi megrendelést kapott - fejtette ki Gál József, majd hozzátette, a "maradék" nagy részét a Magyar Demokrata kapta, amely még az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től is kapott tízmillió forintnyi megrendelést. Az LMP szerint mindez újabb bizonyíték arra, hogy az "oligarchaháború valóban súlyos pénzeket emészt fel". A párt szóvivője példaként említette, hogy a "kaszinókoncessziókon meggazdagodott

Andy Vajna

állami bank által adott hitelre vette meg a TV2-t", továbbá "sorban jönnek létre az új lapok és portálok, amelyek mögött mindig ugyanaz a gazdasági hátország tűnik fel".

Fidesz: a paksi áram a legolcsóbb áram

A paksi áram a legolcsóbb áramot biztosítja a magyar családoknak - reagált a Fidesz-frakció Gál József LMP-szóvivő szombati kijelentéseire. Az ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: az ország következő évtizedeit teheti tönkre a kormány, "ha drágán, súlyos korrupciós költségek mellett épít meg egy fölösleges atomerőművet". A Fidesz közleményében az áll, hogy a paksi atomerőmű fejlesztése biztosítja a magyar lakosság és ipar hosszú távú, olcsó, biztonságos áramellátását. Az atomerőmű jelenlegi blokkjainak élettartama lejár, bővítése nélkül a magyar emberek kiszolgáltatottak lennének a külföldi szolgáltatóknak, ahogy az a baloldal kormányzása alatt volt, amikor az energiaszolgáltatást külföldiek kezébe adták és duplájára emelték az áram árát - írták, hozzátéve: azok, akik a fejlesztés leállítását követelik, a magyar nemzeti érdekeket és a rezsicsökkentést támadják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.