Sport

Labdarúgás - Ioan Patrascu: Saját stadionban a minőségibb munkáért!

Labdarúgás - Ioan Patrascu: Saját stadionban a minőségibb munkáért!

2016. január 6., szerda
Labdarúgás - Ioan Patrascu: Saját stadionban a minőségibb munkáért!
vgy_ip

A Szeged 2011 felnőtt illetve négy utánpótlás korosztályának őszi értékelőjét követően Pigniczki Zoltán beszélt az elbocsájtásának körülményeiről, de zárszóként azonnal hozzátettem: a "hallgattassék meg a másik fél" elvét követve mindenképpen ki fogom kérni Ioan Patrascu (jobbról), a Szeged 2011 utánpótlás koordinátorának ide vonatkozó szakvéleményét is. S január legelső munkanapján a népszerű "Jani bá" rögvest készségesen állt a rendelkezésemre... - írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikása.

In medias res... Azaz vágjunk a közepébe! Ioan Patrascu természetesen végig kísérte valamennyi edzőnk részletes őszi értékelőjét, de mivel a záró Pigniczki-interjúnkban név szerint is meg lett általam "szólítva", újabb kérések nélkül azonnal belevágott a monológjába... - Kezdeném az U17 értékelésével. Valóban ez az a korosztály, amely nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt. Ennek több okát is láttam... Egyrészt nagyon alacsony létszám állt Pigniczki Zoltán rendelkezésére, hisz mindössze 12-13 játékossal dolgozott... Másrészt az edzéslátogatottság aránya, bizonyos posztok hiányossága is nehezítette az eredményesebb munkát. De ami a legfontosabb, az a mentalitás, a szemlélet, amely a szezon folyamán sajnos, nem változott pozitív irányban... Ezért úgy gondoltuk a klub vezetőivel, hogy az edzőváltás hozhat magával egy olyan áttörést, amelyre hosszú távon is számítunk és amely komoly fejlődésre vezetheti ezt a korosztályt is! Egyúttal megköszönöm Pigniczki kolléga munkáját és sok sikert kívánok neki! Természetesen a többi korosztályra is szeretnék kitérni... Úgy gondolom, hogy az U19 és az U15 kezdésnek megfelelően szerepelt, míg az U14 a várokozások felett teljesített! De... ahhoz, hogy igazi profi munkát és eredményeket érjünk el mindegyik csapatnál, folyamatosan és sokat kell fejlődnünk négy területen is: mentalitásban, morális fegyelmezettségben, a munka minőségében és mennyiségében egyaránt! Mindemellett az edzőkkel együtt jelentősen növelnünk kell az edzéslátogatottság arányát, mert ez a továbbfejlődés záloga. Őszintén remélem, hogy már a 2016-os esztendőben a létesítményprobléma is meg lesz oldva, így nem kell a fiataloknak 3-4 pálya között ingázniuk... S ha a saját otthonunkban fogunk dolgozni, akkor már minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy valóban eredményes és minőségi szakmai munkát végezzünk! - majd azonnal hozzátette: - A Szeged 2011 váljon végre egy olyan klubbá, amelyben tisztelet és büszkeség legyen minden fiatal labdarúgó számára az egyesületi tagság! Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy valamennyi labdarúgónak, szülőnek, vezetőnek, szurkolónak sikerekben gazdag boldog új évet kívánjak és külön köszönetet mondok nekik az elvégzett munkáért, az anyagi és erkölcsi támogatásért! – zárta nyilatkozatát Ioan Patrascu, a Szeged 2011 utánpótlás csapatainak szakmai vezetője.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.