Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a listavezető nem, az üldöző vállalná az osztályváltást

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

morahalom_algyo_mj 010

Téli pihenőjét töltik a Csongrád megyei I. osztály csapatai, labdarúgói: az ilyenkor rendre felmerülő kérdést tettük fel a tabella első két helyén álló együttes elnökeinek, azaz vállalnák-e az NB III-as indulást, amennyiben végül megnyernék a pontvadászatot?

Minden bizonnyal kétszereplős versenyfutásra számíthatunk a Csongrád megyei I. osztály tavaszi szezonjában a bajnoki címért vívott versenyben, hiszen az éllovas Algyő négy ponttal előzi meg a második Mórahalmot – ugyanakkor a homokhátiak mögött nagy a tülekedés, hiszen a hetedik Ásotthalom is csak nyolc pontra van a Mórahalomtól, de a legnagyobb eséllyel az Algyő-Mórahalom kettős valamelyike szerzi meg majd az aranyérmet. Az őszi szezont követően a két klub elnökénél arról érdeklődtünk, bajnoki címük esetén vállalnák-e az osztályváltást? Ez nem csak azért merülhetett fel, mert a megyei futballdrukkerek körében ez minden télen felmerül a feljutásra esélyes csapatok esetében, hanem azért is, mert mint arról a Nemzeti Sport online kiadása is beszámolt, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél komolyan felmerült, hogy a következő szezonban mintegy 30-40 millió forinttal segítsék a harmadosztályú klubokat, enyhítve ezzel megemelkedett az utazási költségeiket a harmadosztályban.

Az algyőieket szolgálnák tovább

noi_strandfoci140_gs

Négy pont előnnyel telelhet a megyeegy tabellájának tetején az Algyő SK: Takács Zoltán együttese ráadásul az őszi 16 mérkőzésén egyetlen alkalommal sem talált legyőzőre, így veretlenül szerezték meg az őszi bajnoki címet Podonyi Norberték. Az Algyő az 1999-ben szerzett bajnoki címét követően egy évtizedet az NB III-ban töltött, majd 2009 őszén három fordulót követően visszalépett a harmadosztály további küzdelmeitől, ebben a szezonban pedig újra esélye nyílik arra, hogy nemzeti bajnokságban szerepeljen.

„Mostani álláspontunk szerint nem szeretnénk váltani, hiszen vidéki csapat vagyunk, és úgy érzem, hogy ez egy picit nagy kabát lenne számunkra. Az előző ciklusban, amikor NB III-ban voltunk, akkor is egyetlen játékos volt, aki kinőtte magát NB III-NB II-es szintre. Jelenleg sem az algyői önkormányzat költségvetése, sem a szponzorok sokaságának szempontjából nem látszik, hogy érdemes lenne feljutnunk. Másrészt pedig, ami nagyon fontos kérdés, hogy mi az összes szakosztályunkat Algyőnek csináljuk a sportkörnél, algyőieknek szeretnénk fent tartani ezeket a sportolási lehetőségeket. Ez nem jönne jól ki, hogy most nekünk venni kellene jó néhány játékost, aki az NB III-ban alkalmas lenne, mert pofozógépek végképp nem szeretnénk lenni. Az a véleményem most, hogy nem mennénk tovább” – fogalmazott portálunknak a kérdésben Juhász Sándor, az Algyő SK elnöke.

Ahogy azt a listavezető elnöke kifejtette a lehetséges utazási támogatással kapcsolatban, ami az MLSZ-től érkezhetne az osztályváltás esetén, mint algyői önkormányzat által támogatott sportegyesületről van szó Algyőn, ami azt jelenti, hogy bár nincsenek nagyon eleresztve, de azért megélnek. „Fontos dolog, de nem ez a döntő tényező számunkra. Ha megkapnánk ezt az összeget, akkor lehet, hogy a testülettel leülnénk bővebben átbeszélni ezt a kérdést, de mondom, egy a baj: talán 3-4 játékost tudnánk kiszedni a mi 16-os keretünkből, akik alkalmasak lennének az NB III-ra. Itt finanszírozásról is beszélnünk kell, hiszen valamilyen szinten meg kell térítenünk a játékosok költségét is, még ha nem is profi csapatról beszélünk. Ha ezt még térítenünk kell, akkor ez néhány plusz millió forintot is jelent évente, még akkor is, ha csak az utazási költséget fedezzük, hogy Szegedről, Vásárhelyről vagy Orosházáról átjárjanak, mint ahogy korábban is voltak, és ezeket meg is térítettük. Én nem látom a jövőjét ennek a kérdésnek” – válaszolta megkeresésünkre Juhász Sándor.

Így terveztek a szezon előtt is

Négypontos hátrányban várhatja a tavaszi folytatást a Mórahalom VSE: Magyar György legénysége számára nem indult jól a szezon, mert bár Szentesen könnyedén, 3-0-ra tudtak nyerni, de ezt követően két egygólos vereséget szenvedtek el az FK Szeged ellen hazai pályán, majd egy héttel később Csongrádon. Ugyanakkor az ősz további 13 találkozóján veretlen maradt az együttesből, amelyből 11-et meg is nyert, az utolsó hét meccsén pedig kivétel nélkül három pontot szerzett a homokháti gárda. A Mórahalom legutóbb a 2012/13-as szezonban járt az NB III-ban, ahol a négy Csongrád megyei csapat közül a legjobb helyen zárt, hiszen hetedik helyen végzett, de az átszervezés miatt mégis búcsúzni kényszerült. „Az eredeti célkitűzésünk az első három hely megszerzése volt, ebben mivel nyilván benne van az első hely is, gondolkodunk azon, hogy hogyan tudjuk előteremteni az esetleges NB III-as indulást. Erről abszolút nem mondtunk le, sőt, az évzárónkon egyértelmű volt a csapat hozzáállása és állásfoglalása a tavaszhoz, meg kell nyernünk ezt a következő szezont. Már dolgozunk azon, hogy meg tudjuk teremteni a szükséges feltételeket az osztályváltáshoz, amiről abszolút nem mondtunk le, harcban leszünk az Algyővel tavasszal” – válaszolta portálunknak Révész Gábor, a Mórahalom VSE elnöke.

morahalom_sandorfalva13_gs

A homokhátiak elnöke úgy fogalmazott, ők is hallottak az MLSZ esetleges támogatásáról, bár még nem tudnak konkrétumokat ezzel kapcsolatban, de véleménye szerint minden egyes klubnak nagyon-nagy segítség lenne, így természetesen lökést jelentene a mórahalmi vezetésnek is, hogy még jobban a célkitűzésüknek megfelelően dolgozzanak. „Nagyon sok van még hátra, és egy biztos, csak akkor tudjuk elérni ezt a célt, ha a „kisebb”, vagy a könnyebb mérkőzéseken nem hullajtunk el pontokat. Ez sajnos jellemző volt ránk mostanában. Érdekes egyébként, hogy tavaly a hatpontos meccseket buktuk el, idén pedig ezeket ugyan megnyerjük, és a kiscsapatok ellen hullajtottunk el pontokat. Csak akkor sikerülhet a célunk, ha maximálisan koncentrálunk a feladatunkra, és minden meccset nagyon komolyan veszünk. Ez a támogatás nagyon sokat jelentene minden hasonló cipőben járó egyesületnek, könnyítene a dolgunkon, az biztos” – tette hozzá Révész Gábor.

A tavasz egyik kulcsmeccse lehet majd az 22. fordulóban, amikor az őszi bajnok és a második egymás ellen játszik majd, ami pedig az üldöző Mórahalom esélyeit növelheti, hogy a homokhátiak pályaválasztásával rendezik meg azt a mérkőzést. „A végelszámolásnál, ha ez a mérkőzés dönthet, akkor ez mindenféleképpen az előnyünkre szolgál, de úgy gondolom, hogy ennyivel előre nem szabad mennünk, az Algyő is hullajthat el pontokat, várjuk meg, amíg odaérünk, akkor már okosabbak leszünk. Őket valóban fogadjuk, de utazunk a Szeged 2011-hez, és lesznek hasonlóan nehéz meccseink, sőt, úgy gondolom, hogy az Ásotthalomnak is nagyon jó kerete van, és nem vagyok benne biztos, hogy nem lábalnak majd ki a hullámvölgyből, és nem produkálnak egy nagyon jó tavaszt, úgy gondolom, lesznek még meglepetések ebben a bajnokságban. A mezőny fele bárkit képes megverni, ahogy mi is sajnos ki tudtunk kapni gyengébb csapatoktól is. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, így is igazoltunk, így indultunk neki ennek a szezonnak, szerencsére az utolsó két hónapban tudtuk hozni a meccseinket, és sikerült elfoglalni azt a helyet a tabellán, amit szerettünk volna, ez ugródeszka lehet a tavaszt illetően” – fogalmazott a homokhátiak elnöke.

Várhatóan kétszereplős versenyfutás lesz a megyeegyben a bajnoki címért tavasszal: a két klub elnökét kérdeztük az esetleges feljutásról.http://szegedma.hu/?p=598368

Szerző: Szegedma Hírportál2016. január 5.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál