Egyetem

Külföldi útért szálltak versenybe a Csányi Alapítvány szegedi tehetségei + FOTÓK

Külföldi útért szálltak versenybe a Csányi Alapítvány szegedi tehetségei + FOTÓK

2016. január 29., péntek
Külföldi útért szálltak versenybe a Csányi Alapítvány szegedi tehetségei + FOTÓK
csanyi_alapitvany001kf

Angol nyelvi feladatokban mérték össze tudásukat a Csányi Alapítvány szegedi diákjai péntek délután. Az írásbeli kihívás egy több fordulós, országos verseny része volt, aminek végén a legjobb eredményt elérő fiatalok külföldi tanulmányi úton vehetnek részt.

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért az ország több pontján segíti nehéz anyagi helyzetben lévő, de tehetséges diákok útját általános iskolától egészen a diplomáig. Szegeden három csoportban jelenleg mintegy 39 tanulót támogat a szervezet. A 2010-ben alakult közösségi házban hétköznap délutánonként angol, matematika-logika, önismeret és természetismereti fejlesztő órákon, szombatonként pedig drámapedagógia, informatika, logika, matematika, szövegértés, angol és természetismeret foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalok. Az alapítvány évente meghirdeti a diákok között nyelvi versenyét. Ez idén öt írásbeli és két szóbeli fordulóból áll, amik végeztével a legtöbb pontot gyűjtő gyerekek kéthetes külföldi nyelvi táborba utazhatnak nyáron. Az angol nyelvet választók Londonba és Eastbourne-be, a németet választók Berlinbe. A verseny egyes etapjainak lebonyolítását rendszeresen segítik külföldi önkéntesek is, így például pénteken egy amerikai segítsége is akadt a szegedi szervezőknek.

csanyi_alapitvany004kf

"Szerencsés helyzetben voltam - illetve vagyok még most is az alapítvány tagjaként -, hiszen a meghirdetett korosztályhoz képest egy évvel idősebb vagyok. Abban az évben ugyanis akkora volt a túljelentkezés, hogy egy helyett végül két csoportot indítottak. Rengeteget segít, hogy itt lehetek, úgy a tanulás terén, mint abban, hogy egy jó közösségbe járhatok. Jelentősen előrébb tartok azokból a tantárgyakból, amelyeket itt tanulunk. Illetve nem utolsó sorban anyagilag is sok támogatást kapok az alapítványtól, ami nélkül valószínűleg nem lett volna lehetőségem nyelvvizsgázni például" - fogalmazott portálunknak a 10. osztályos

Attila

. A Radnóti-gimnáziumba járó diák elmondta, 2010 óta, immár hatodik éve jár a közösségi házba. Az elmúlt években többször jó eredményt ért el a nyelvi versenyen, aminek köszönhetően már kétszer járt Brightonban, továbbá egy-egy alkalommal Portsmouthba és Londonba és ellátogathatott. Kitért rá, a tanulásban az inspiráló környezet ugyanúgy sokat segít számukra, mint a felkészült tanári gárda. A külföldi utak pedig a nyelvtanulás terén nyújtanak kiemelkedő lehetőséget.

London lebegett ma a Csányi Alapítvány szegedi tehetségeinek szeme előtt - külföldi tanulmányútért szálltak versenybe a diákok péntek délután. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=604948

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.