Sport

Kosárlabda: nem tudta tartani a lépést a Körmenddel a Szedeák

Kosárlabda: nem tudta tartani a lépést a Körmenddel a Szedeák

2016. január 16., szombat
Kosárlabda: nem tudta tartani a lépést a Körmenddel a Szedeák
kormend_szedeak_kosarsport

Egy negyedig jól tartotta magát a Naturtex-SZTE-Szedeák a Körmend otthonában, ezt követően azonban a hazaiak akarata érvényesült a találkozón, végül 26 ponttal nyertek a vasiak.

Nem várt könnyű túra a Naturtex-SZTE-Szedeákra, amely az idén jól szereplő Körmend otthonában folytatta a bajnokságot. Bár a hazaiak kezdtek pontosabban, a Szedeáknak sikerült közel tartania ellenfelét, a vasiak

Ferencz

hármasával léptek meg egy kicsit, (19-13), így végül hatpontos körmendi fórral zárult az első játékrész. A folytatásban sokkal élesebb volt a palánk alatt a Körmend, főleg a támadólepattanók terén, ilyen szituációkból

Tóth Norbert

rendre kosarakat szerzett, három perccel a második negyed kezdete után pedig már tízzel vezetett a Körmend. (30-20) Ezt négy perc alatt meg tudta felezni a Szedeák,

Ciric

első, triplából szerzett pontjai után

Moravcsik

büntetőivel jött vissza öt pontra a Szedeák, a második tíz perc azonban 11-0-s körmendi rohammal zárult, a szünet előtti percekben nem tudott kosarat dobni

Nikola Lazic

együttese. A fordulás után hamar kialakult a húszpontos különbség is, továbbra is döntő volt a lepattanók megszerzése, ami után a hazaiak több pontot is tudtak szerezni, nem mellesleg a 27. percben már hat körmendi játékos érte el a tíz pontot, míg szegedi oldalról a meccs végére is csupán hárman léptek tíz egység fölé. Nem tudott megújulni a Szedeák, amely nem találta az ellenszert a Körmend támadásaival szemben, egyúttal az ellenfél palánkja alatt pedig több hibával is játszott, példaképpen 18 alkalommal adták el a labdát

Kiss Zsolték

a körmendi 11-el szemben. Innen már nem volt visszaút, olykor harminc pontnál is nagyobb különbség is kialakult, így a vége sima körmendi győzelem lett - ezúttal nem tudta megnehezíteni Teo Cizmic együttesének dolgát a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely így 2016-os második mérkőzését is elvesztette.

Branko Jereminovék

egy hét múlva a Kecskemét ellen javíthatnak az újszegedi sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

Ahogy arról már szó volt, az eladott labdák és a lepattanók tekintetében is "jobban teljesített" a Körmend a Szedeáknál: a vasiak tízzel több lepattanót szedtek, és héttel kevesebb labdát adtak el. Bár mindkét csapat hét-hét triplát szerzett, de a Körmend ezt 22 próbálkozásból érte el, míg a Szedeák 30-szor próbálkozott a triplavonalon kívülről. A szegediektől az egyaránt 19 pontig jutó Jereminov-Armelin kettősön kívül csak Molnár András jutott tíz pont fölé: Andrija Ciric például csak a 16. percben szerezte első pontjait, ezt követően pedig csak büntetőből volt eredményes, így 5 ponttal zárt, de a hamar fault problémákkal küzdő Jozo Brkic is mindössze két pontot tudott szerezni. A gólpasszok tekintetében is egyértelmű volt a körmendi fölény: a vasiak összesen 23 asszisztot jegyeztek, míg a Szedeák 10-nél állt meg e tekintetben.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 14. forduló

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 91 - 65 (21-18,24-13,31-17,15-17)

Körmend, városi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Cziffra Csaba, Balog György, Makovsky Szabolcs (Gencsev Plámen)

Körmend:

PETTY 15/3, Channels 10/3, FERENCZ 13/9, Mckinney 15/3, DUINKER 13.

Csere:

Tóth N. 12, Katura 11/3, Lakosa 2, Farkas A. -, Németh Á. -, Molnár L -.

Vezetőedző:

Teo Cizmic.

Szedeák:

JEREMINOV 19/9, Ciric 5, Molnár A. 12, ARMELIN 19/3, Brkic 2.

Csere:

Juhos 2, Kiss Zs. -, Révész 4, Moravcsik 2.

Vezetőedző:

Nikola Lazic. Teo Cizmic:

"Gratulálok a Szegednek, a nehézségeik ellenére is remekül helyt álltak. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen körülmények között nincs könnyű helyzetben az edző kollégám, szóval tényleg, le a kalappal. Jó meccset játszottunk, jó volt a Szeged ellen játszani, mert partnerek a kosárlabdában. Ami a mi legfőbb fegyverünk volt, hogy fizikálisan nyomtuk őket, ugyanis ki kellett mozdítanunk őket a komfortzónából. A szurkolók mellett szeretném megköszönni a segítséget az egészségügyi stábunknak is. A fiúk ugyanis három hete minden nap edzenek."

Nikola Lazic:

"Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyertek. Az egyetlen dolog, ami kérdéses volt ma, az az, hogy mekkora különbséggel nyer ma a Körmend. Gyorsabbak, erősebbek, fizikailag felkészültebbek, mint mi. Nekünk most két nagyon fontos meccs következik, a Kecskemét és a Jászberény elleni. Ellenük ugyanis lesz esélyünk nyerni, szeretnénk is élni vele."

Online közvetítésünk

VÉGE

IV negyed 91-65 (21-18, 24-13, 31-17, 15-17)

40'

Kiss Zsolt triplája zárja a meccset: nincs bent a kapitány trojkája, így 26 ponttal, 91-65-re kap ki Körmenden a Szedeák, amely bár jól kezdte a meccset, de nem tudta tartani a ritmust a bővebb rotációval dolgozó Körmenddel, így idei második meccsét is elvesztette.

40'

Jereminov dobhat két büntetőt: mindkettő bent, 91-63. Lakosa hármasa nincs bent, fault a hazaiaknál, Ciric állhat a vonalra: mindkettő jó, 91-65.

39'

Lakosa betörése után eredményes, újra harminc ponttal vezet a Körmend, 91-61. Ciric hármasa kiperdül, de Németh trojkája sem ül.

39'

Armelin passzolna Juhos felé, aki viszont egy rossz lépés után lent marad - remélhetőleg nem komoly a sérülése, jön vissza helyette Révész.

38'

Kiss Zsolt triplája nem jó, Ciric nem tudja bedobni idő előtt a palánk alól, lejár a támadóidő.

37'

Katura hármasa nincs bent, de a lepattanó Mckinney-é. Katura is szerez egy támadólepattanót Channels rövid triplája után, mi több, be is zsákolja, 89-61.

37'

Jereminov távoli triplája most behullik, 87-59. Channelstől szerez labdát az irányító, az akció végén Armelin zsákol, 87-61.

36'

Katura nagyon könnyedén mehet be a palánkig, szépen bezsákolja, 85-56. Kiss Zsolt akadályozza meg az újabb könnyű kosarat, Channels átadását végül Duinker váltja kosárra a palánk alól, 87-56 - időt kér Nikola Lazic.

35'

Jereminov kísérlete nincs bent kintről, majd Révész kettese sem jó. Jereminov passza nem jó Ciricnek, aki nem tudja átvenni a labdát, jöhet a Körmend.

35'

Jereminovtól Petty elveszi a labdát, Mckinney triplája nincs bent, de a pattanó megint a Körmendé, Kiss Zsolt hátáról pattan a körmendihez a labda, de végül nincs kosár ebből az akcióból.

35'

Armelin triplája esik be, 83-56. Duinker fordul le emberéről, de nem jó a középtávolija.

34'

Mckinney indul el oldalról, és faulttal együtt ejti be Armelin mellett: ez volt Armelin negyedik faultja, Mckinneynek pedig jó a büntetője, 83-53.

33'

Révész faultja után Duinker dobhat két bünetőt: csak az első bent, 80-53. Molnár András középtávolija lejön, a lepattanó pedig Katuráé.

32'

Révész szépen megtartja a labdát a palánk alatt Armelin passza után, és be is ejti, 79-53. Ferencz triplája rövid, de maradhat a labda a Körmendnél: időt kérnek a hazaiak.

32'

Ott a válasz Molnár Andrástól szintén a sarokból, 79-51. Jereminovnak üt oda Lakosa, így nincs megindulás ebből.

31'

Ferencz triplája nincs bent, majd Juhos tempója is lejön. Katura hármasa viszont a sarokból pontos, 79-48.

III. negyed 76-48 (21-18, 24-13, 31-17)

30'

Molnár faulttal együtt fejezi be, 76-48: a plusz egy sajnos nincs bent. Jereminové az utolsó dobás a negyedben, de nem jó a középről elengedett triplája - 28 pontos hátrányban várhatja az utolsó negyedet a Szedeák Körmenden.

30'

Mckinney állhat a vonalra: egyik büntető sincs bent, de a lepattanó Channelsé, és megint Tóth Norbert szerez ebből egy közeli kosarat, 76-46.

29'

Channels triplája sincs bent, majd Jereminov veszi észre a meginduló Juhost, aki első pontjait szerzi a meccsen, 74-46.

29'

Mckinney tempója is a helyén, 74-44. Mckinney nem tudja most beejteni közelről, Katuráé a lepattanó, de ő sem tudja befejezni.

28'

Petty közelijével már harminc pont a különbség, 72-42. Jereminov dobhat két büntetőt Channels faultja után: mindkettő jó, 72-44.

28'

Jereminov szépen blokkol saját palánkja alatt, de marad a Körmendnél, Channels triplája azonban nincs bent.

28'

Megint egy eladott labda a Szedeáktól, aminek a végén Petty zsákolja be - 70-42, ezek nagyon fájó hibák, amiket a Körmend kíméletlenül megbüntet.

27'

Armelin most szépen két ember között megy be, jó a floater is, 66-42. Tóth Norbert marad üresen a palánk alatt, nem hibázik, 68-42 - ezzel már hat körmendi áll legalább tíz ponttal.

26'

Petty szerzi meg a labdát Armelintól, majd egykézzel fejezi be az akciót, 66-40. Egyre nagyobb a baj a Szedeák szempontjából...

26'

Mckinney az első büntetőt kihagyja, a második viszont bent, 64-40.

25'

Jereminov az utolsó pillanatban engedi el a hármast, de ez rövid. Armelin faultja Mckinney ellen, utóbbi állhat ismét a vonalra, de előtte időt kér a Körmend.

25'

Armelin középtávolija ül, 60-40. Megint jön egy körmendi hármas, így nagyon nehéz lesz, 63-40.

24'

Mckinney betörése után ejti be, 57-36. Armelin is szépen el tud menni ellenfelei mellett, 57-38. Channels viszont egy triplával válaszol, 60-38.

23'

Jereminov a második tripláját süllyeszti el, szükség is volt erre, 53-36. Channels fejezi be a bejátszást, 55-36. Armelin triplája lejön, de marad a labda a Szedeáknál, Molnár András tempója nincs bent.

22'

Molnár András hármasa nincs bent, megint leindít a Körmend, Armelin faultolja Pettyt, aki dobhat két büntetőt: csak az első van bent, így "húszközte", 53-33.

22'

Molnár András szerzi az első szegedi pontokat a szünet után, azt követően, hogy saját lepattanóját szedi össze, 50-33. Gyors válasz Duinkertől, 52-33, ő a második körmendi, aki eléri a tíz pontot.

21'

Brkic jött vissza a pályára, és rögtön begyűjti a negyedik hibáját Duinker ellenében. Ferencz hármasa is bent van, kezd komolyan meglépni a Körmend, 50-31.

21'

Ciric nem tudja bepasszolni, majd a leindítás végén Mckinney ejti be egy dobócsel után, 47-31. II. negyed 45-31 (21-18, 24-13)

20'

Duinker tempója behullik, 45-29. Nem tudja áthozni a térfélen a labdát a Szedeák, még dobhat egyet a Körmend, de Katurának nagyon hosszú: Jereminov még ráemeli a saját térfeléről, de nincs bent - ez a félidő, bár közel tudott férkőzni a Körmendhez a Szedeák, de a hazaiak egy ritmusváltással és a palánk alatti hatékonyabb játékukkal gyorsan ismét tíz pont fölé tornázták a különbséget.

20'

Jereminov ugyan be tudta játszani Molnár Andrásnak, de most jól védekeztek vele szemben. Lejön Németh közelije, majd Révész kezéből kiperdül a labda a palánk alatt - 15 másodperccel a nagyszünet előtt, 43-31-nél időt kér Teo Cizmic.

20'

Jereminov most kiharcol egy faultot, jöhet két büntető tőle: az első jó, és a második is bent, 43-31.

19'

Katura szerez labdát Jereminovtól, a kontrát Duinker fejezi be, 43-29.

19'

Channels is büntetőzhet Jereminov faultja után: az első lejön, a második viszont bent, 41-29.

18'

Katura dobhat két büntetőt az előbbi szituáció miatt: mindkettő bent, újra tíz pont fölött a körmendi fór, az előbb pedig szépen megfelezte ezt a Szedeák, 40-29.

18'

Ciric triplája most nem jó, de Duinker horga sincs bent. A meginduló Katurát most megállítja egy fault árán Moravcsik.

17'

Szép akció a Körmendtől, Ferencz futott be a sarokból, és fejezte be a palánk alól, 36-29. Ciric csak későn tudja blokkolni Duinker dobását, ez goal-tending, 38-29.

17'

Mckinney triplája nem jó válaszképp, majd odaüt Moravcsiknak, aki dobhat két büntetőt: mindkettő jó, 34-29.

16'

Támadóhibát fújnak most a Körmendnél is, jöhetünk tízen belülre. Ott is van, CIRIC! Az első pontjai, rögtön egy triplával, 34-27.

16'

Moravcsik irányít most a Szedeákban: Armelin triplája sincs bent, tízből csupán két kinti dobás akadt be a szegediek részéről.

15'

Katura nagyon lendületesen indult meg, nem is tudta megállítani őt a Szedeák, 34-24. Jereminov triplája nem jó.

15'

Mckinney egykezese nem jó középről, Révész viszont megszerzi első pontjait Kiss Zsolt szép passza után, 32-24. Időt kér a Körmend.

14'

Petty betörése után ejti be közelről, 32-20. Armelin sarokból elengedett triplája rövid, de megszerzi a saját lepattanóját, majd a közeli tempója sincs bent. Farkas ziccerben faultolja a meginduló Jereminovot, így jöhet két büntető: Jereminov az elsőt bedobja, és a második is bent, 32-22.

13'

Ciricet csak szabálytalanul tudja megállítani Farkas. Juhosnál viszont támadóhibát fújnak a sporik, a Körmendé a labda. Érkezik a Szedeákba Révész.

13'

Molnár András tüzelhet kintről tisztán, de az ő dobása viszont kiperdül. Megint a támadólepattanó után eredményes Tóth Norbert, így tízre nő a különbség: 30-20-nál időt is kér Nikola Lazic.

12'

Jereminov egy jó csel után sajnos sokat lép, így a Körmendé a labda. Petty triplája ül most Farkas passza után, 28-20.

12'

Farkas triplája hosszú, de megint Tóthé a lepattanó, aki ezt is befejezi, 25-20.

11'

Katura kihagyott triplája után marad a Körmendnél a labda, Tóth Norbert bünteti ezt, 23-18. Armelin közelről válaszol, 23-20.

I. negyed 21-18

10'

Ciric betörése után sincs kosár, de a lepattanó után Jereminov zúdítja be a triplát, 21-18. Ez a negyed vége.

10'

Jereminov betörése után nem tudja most megoldani, majd Tóth Norbert a palánk alól növeli a körmendi előnyt, 21-15.

9'

Channels közelije után Tóth Norbert sem tudja befejezni a palánk alól. Armelin a sarokból elengedi a hármast, de leperdül. Időt kér a Szedeák.

9'

Ferencz triplája viszont beakad a túloldalon, 19-13, az eddigi legnagyobb különbség. Armelin tempója megint jó a védője mellől, 19-15.

8'

Ciric triplája rövid, majd Armelin ugyan megszerzi a lepattanót, de megjátszani már nem tudja a pályán belül.

8'

Armelin tempója jó Channels mellől, 15-13. Petty állhat a vonalra Juhos faultja után: az első bent, de a második lejön, 16-13.

7'

Tóth Norbert dobhat két büntetőt Brkic hibája után, de egyik sincs bent. Ciric harcol ki egy faultot a körmendiek tüntetése ellenére. Molnár András ejtése rövid.

7'

Ferencz válaszol a sarokból Molnár triplájára, 15-11. Jereminov betörése után nem tudja beejteni, majd Brkic gyűjti be a harmadik faultját a palánk alatt, le is kapja a centert Nikola Lazic.

6'

Jó a tripla, ez az első szegedi trojka, Molnár András a szerzője középről, rögtön csak egyre olvad a körmendi előny, 12-11.

6'

Channels fut be a sarokból, és ejti be közelről, 12-8.

5'

Duinker középtávolija lejön, Ciricé a pattanó, lehet újra egyenlíteni. Ciric a dudaszó pillanatában engedi el, de rövid a kettese.

5'

Ez most egy könnyű kosár, Jereminov passza pontatlan, Petty befejezi a ziccert, 10-6. Jereminov középtávolról eredményes, 10-8.

4'

Petty és Jereminov is kihagy egy-egy triplát. Brkic második faultja után Channels dobhat két büntetőt: mindkettő bent, 8-6.

3'

Ferencz közelijére Brkic válaszol a palánk alól, akinek közelije beszédül, 6-6.

2'

Mckinney most pontosabb, 4-2. Armelin egy szép zsákolással válaszol, 4-4.

1'

Molnár András szerzi az első szegedi pontokat, 2-2. A Körmendnél újonc Mckinney dobása lejön, de Jereminov átadását lefülelik.

1'

A Szedeák hozza el a labdát, majd az első támadás végén nincs szegedi kosár - ellenben a túloldalon Duinker egy jó közelivel kezd, 2-0.

17:55

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák Körmend elleni idegenbeli bajnokija! Nikola Lazic együttese az elmúlt héten Székesfehérváron komolyabb vereségbe szaladt bele, ezt próbálja meg kijavítani ma a Szedeák az idénre jelentősen megerősödött Körmend otthonában.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Este hattól Körmenden lép pályára a Szedeák - a meccset élőben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=601639

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.