Sport

Kézilabda: nem számított ilyen őszre Kardos Róbert

Kézilabda: nem számított ilyen őszre Kardos Róbert

2016. január 6., szerda
Kézilabda: nem számított ilyen őszre Kardos Róbert
algyo_pick31_gs

Veretlenül telelhet az NB I/B Keleti csoportjának élén a Levendula Hotel-FKSE Algyő: Dankó Ervin tanítványainál senki sem teljesített jobban az ősszel. A remekül sikerült fél szezonról a csapat játékosát, Kardos Róbertet kérdeztük.

Kiváló őszt produkált az NB I/B Keleti csoportjában a Levendula Hotel-FKSE Algyő: a gárda 13 bajnokijából 11-et megnyert, két döntetlenjét pedig a két mögötte álló klub, a Ferencváros és a Nyíregyháza ellen játszotta, utóbbi esetében még értékesebb az egy pont, hiszen idegenben remizett a nyírségiekkel

Dankó Ervin

legénysége, amely így 24 szerzett ponttal az élen töltheti az ünnepi szünetet a bajnokságban. „Szerintem amikor elkezdtük a felkészülést, akkor senki nem gondolta volna, hogy ennyire jól fogunk szerepelni a bajnokságban. Az erősítéseket látva gondoltam, hogy erősebb szerepet fogunk játszani a pontvadászatban, mint a tavalyi évben. Menet közben, ahogy egyre jobban összeállt a csapat, lehetett rajtunk érezni a magabiztosságot, mindenki kötetlenül, felszabadultan játszott. Azt a játékképet, amit mi képviselünk, ezt mindenki fel tudta magára venni, senki sem teherként élte ezt meg, hanem tényleg egy élményjátékkal tudunk játszani. Persze voltak nekünk is rosszabb meccseink, ha nem is túl sok, de nagyon szépen kiforrta magát a teljesítményünk az ősz során, de év elején semmiféleképpen nem számítottunk erre” – mondta el a csapat őszével kapcsolatban

Kardos Róbert

,

(nyitóképünkön 14-es mezben)

az algyőiek szélsője. Ahogy azt Kardos Róbert is említette, a csapat

a nyáron megerősödött

, hiszen a MOL-Pick Szegedtől érkező Vadkerti Attila mellett a Montpelliertől szerződtették Laluska Balázst, de Simon Bence is az Algyőt választotta a nyáron, így jól csengő neveket is felfedezhettünk az FKSE keretében. „Az ő legfőbb erényük, hogy olyan nyugodtságot sugároznak a pályán a többiek felé, akik mondjuk nem olyan tapasztaltak ezen a szinten, hogy ők is magabiztosabban lépnek pályára úgy, ha mondjuk egy Laluska Balázs ott van mellettük védekezésben, vagy egy Vadkerti Attila ott van támadásban. Ez morálisan épít sokat a csapaton” – tért ki a nyári érkezők hatására az algyői szélső.

Félszázig jutott az ősszel

Kardos Róbert a Levendula Hotel-FKSE Algyő második legeredményesebb játékosa volt az őszi szezonban, kereken 50 gólig jutott a 13 bajnoki alatt, amelyek közül volt egy nyolcgólos meccse is: az október eleji, Kecskemét elleni győztes bajnokin nyolc alkalommal vette be az ellenfél kapuját.„Jól sikerült a felkészülés, év elején elég magas formában kezdtem hála a jó istennek, de ez köszönhető egyébként Simon Bencének is, tőle nagyon sok passzt kaptam, ezt ezúton meg is köszönném neki. A góljaim 90%-át abból lőttem, hogy Bence nagyon improvizatív játékából kiindulva lepasszolgatta a húzásokat nekem. Úgy gondolom, jó fél évet zártam, eredményes voltam, a felkészülés alatt nagyon sokat edzettem a tavalyi évhez képest, még külön is, ahhoz, hogy idén újra el tudjam kezdeni a bajnokságot” – értékelte önmaga őszét Kardos Róbert.

fkse_algyo01

Az Algyőhöz tavaly télen igazolt Kardos Róbert jelenleg kiválónak találja a csapat körüli hangulatot és hozzáállást. Ahogy azt hozzátette, az összes játékosuk olyan, aki ha problémával találkozik, akkor nem lovagol azon, hanem megpróbálja megtalálni a megoldást, ráadásul nagyon vidám és vicces társaságról van szó az algyőiek esetében, jó a hangulat, edzésen és azon kívül is, persze amikor meccs van, akkor harapósabb egy picit a légkör. A szélső úgy véli, abszolút egy hullámhosszon pendül a csapat, ugyanazok a célok, mindenki szeretné a győzelmet, és örömmel akarja ezt átélni. Persze ilyenkor, amikor egy csapat a szezon felénél az élen áll, felmerül, hogy sikerülhet-e a bajnoki cím megszerzése, illetve jövőre NB I-es meccseket játszhatnak-e Algyőn. „Sikerülnie kellene, illetve nagyon szeretném, hogy mi bajnokok legyünk idén. Nem volt ez célja a csapatnak az idény elején, és az elnökség szerint még most sem ez a célkitűzés. Szerintem ugyanakkor egy sportoló nem állhat hozzá másképp, csak úgy, hogy meg akarja nyerni a bajnokságot, pláne, ha ekkora sansszal indul neki. Lesznek persze nehezebb meccseink tavasszal, illetve az ellenfelek is jobban felkészülten fognak minket várni, de reméljük, hogy a mi taktikánk is ugyanúgy be fog válni, mint az első fél évben. A Fradi, Ózd, Nyíregyháza elleni meccsek azért veszélyesek lesznek” – tekintett a rájuk váró tavaszra Kardos Róbert. Az algyőiek a csapatmorál fent tartása érdekében csapatépítő disznóvágást is tartanak a téli szünetben, így a keret tagjai picit a kézilabdától elszakadva is együtt tölthetik idejüket. „Valószínűleg én a legfontosabb részéből próbálom kivenni a részemet, osztom majd a pálinkát a dolgos kezeknek. De természetesen, ha lesz kétkezi munka, akkor azt is nagyon szívesen csinálom majd. Egyébként nagyon jó programok ezek, kiszakadva a kézilabdából és a hétköznapi életből mindenki másképp viselkedik, mint a pályán. Ezzel sokkal jobb kohéziót lehet elérni, barátságokat lehet kötni, nálunk ezek már megvannak, de ezekre rá tudunk így erősíteni, ezek pedig jól jönnek akkor, amikor valaki hibázik a meccsen, de ezáltal szívből tudod a másikat bíztatni, ilyen kapcsolatok nélkül ez sajnos nem működik” – fogalmazta meg az ilyen jellegű események fontosságát Kardos Róbert. A szélső kifejtette, mivel dolgozik is a kézilabda mellett, így a szezon végére nagyon elfáradt. „A végén az utolsó pár meccs már nagyon komoly fizikai megterhelésnek számított, fáradtan érkeztem a meccsekre, most megpróbálok kicsit regenerálódni, és kicsit újraépíteni magamat, hogy új lendülettel állhassak a tavasznak. Hosszú volt ez a bajnokság nekem így a munka mellett, de jövőre új lendületet fogok” – zárta Kardos Róbert. A Levendula Hotel-FKSE Algyő legközelebb február hatodikán, a nyolcadik helyen álló Törökszentmiklósi Székács vendége lesz.

A csapat játékosa, Kardos Róbert sem várt volna ennyire sikeres őszt az FKSE Algyőtől - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598094

Szerző: Szegedma Hírportál2016. január 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.