Bulvár

Két koszovói állampolgárt ítéltek el a határzár megrongálása miatt

Két koszovói állampolgárt ítéltek el a határzár megrongálása miatt

2016. január 7., csütörtök
Két koszovói állampolgárt ítéltek el a határzár megrongálása miatt

Gyorsított eljárásban, jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság két koszovói állampolgárt, aki Röszkénél a határzár kerítésének átvágása után lépett illegálisan magyar területére - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a bíróság határzár megrongálásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az egyik vádlottra, aki a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a bíróság, másikuk esetében a büntetést két év próbaidőre felfüggesztette. Mindkét vádlottat két évre kiutasították Magyarországról. A vádlottak hétfő éjszaka, Röszke külterületén megrongálták a szerb-magyar határt védő kerítést. Egy harapófogóval a dróthálót egy 100 centiméter széles és 60 centiméter magas sávban elvágták, majd a nyíláson keresztül illegálisan léptek Magyarország területére. A vádlottak beismerték a bűncselekmény elkövetését. Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.