Közélet

Hat településen lesz időközi választás vasárnap

Hat településen lesz időközi választás vasárnap

2016. január 21., csütörtök
Hat településen lesz időközi választás vasárnap

Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket és települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón polgármestert választanak, mert az eddigi településvezető,

Mészáros Zoltán

(független) tavaly októberben elhunyt. Az időközi választáson a névjegyzékben szereplő több mint ezernégyszáz lakos négy független jelölt közül választhatja meg a leendő polgármestert:

Budai Gyula

,

Mészáros István

,

Fehér István

és

Pethő József

indul a posztért. Ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bodrogkisfalud lakói polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, mivel a testület októberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak:

Orosz Imre Tibor

a Magyar Munkáspárt jelöltjeként,

Galovics József

,

Mertán Éva Mónika

és

Ádám László

függetlenként. A választási névjegyzékben szereplő több mint hétszáz lakos tizennégy független jelölt közül választhatja meg a leendő képviselő-testület négy tagját. A Baranya megyei Kisherenden szintén polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, a testület ugyanis októberben itt is feloszlatta magát. A településvezetői tisztséget két jelölt szeretné elnyerni: a független

Varga Zsolt

és

Ódor György

, a Magyar Munkáspárt jelöltje. A négy képviselő-testületi helyért öten indulnak, valamennyien függetlenek. A község választói névjegyzékében 185-en szerepelnek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban időközi polgármester-választást tartanak, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető

Mihálku Attila

(Fidesz-KDNP). A választásra jogosult több mint 1800 helybéli öt jelöltre adhatja le szavazatát:

Franku János

,

Kicsák László Norbert

,

Bacskó Sándor

függetlenként, míg

Pásku Károly

a Munkáspárt,

Magyar Csabáné

pedig a Fidesz-KDNP színeiben indul a tisztségért a Mátészalka mellett fekvő faluban. A Pest megyei Dunavarsányban lemondás miatt két, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden a testület önfeloszlatása miatt három roma települési önkormányzati képviselőt választanak vasárnap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.