Bulvár

Három év börtön életveszélyt okozó testi sértésért

Három év börtön életveszélyt okozó testi sértésért

2016. január 13., szerda
Három év börtön életveszélyt okozó testi sértésért

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa az életveszélyt okozó testi sértés miatt U. I. ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság helyesen állapította meg a vádlott bűnösségét, és - tekintettel az elkövetett cselekmény súlyára és a vádlott társdadalomra veszélyességére - arányos büntetést szabott ki, így annak enyhítése nem indokolt. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A bűncselekményről

A vádlott a cselekmény elkövetése előtt kb. 4 év óta az építőiparban vállalkozóként dolgozó

A. V. A.

sértett alkalmazásában állt. 2014 szeptemberében egy kecskeméti útépítésen dolgoztak, ahol a vádlott csoportvezető volt. A vádlott és a sértett jó viszonyban voltak, a sértett többször bízta a vádlottra a cége pénzét, illetve utalt át számára pénzt, hogy abból a fizessen munkabért a munkásoknak. Amikor a vádlottnak szüksége volt pénzre, akkor a sértett többször is kisegítette kölcsönnel. 2014. szeptember 23-án délelőtt a vádlott előleget akart kérni a sértettől, aki a kérést elhárította azzal, hogy a vádlott által felvett előleg összege - 73 ezer forint – már meghaladta a havi keretet. Ekkor a vádlott közölte – mint már korábban többször is -, hogy kilép a munkahelyéről. A munkaidő lejárta előtt a vádlott egy barátját kérte meg, hogy vigye haza, majd szó nélkül elhagyta a munkahelyét. Ezt követően négy vendéglátóhelyen is megálltak, és ennek során a vádlott nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, erősen ittas állapotba került, majd felhívta a sértettet azzal, hogy sürgősen pénzre van szüksége. A sértett magához vett 80 ezer forintot, mivel el akart számolni a vádlottal, és este 8 óra körül egy lajosmizsei presszóban találkoztak. Itt tisztázni kezdték az aktuális kifizetések, a felvett előlegek összegét, amikor egy 4 ezer forintos tételen összevesztek. A vádlott sértegette a főnökét, mire az megragadta a vádlott mellkasán a ruhát, hogy vele ilyen hangon ne beszéljen. Ezt követően a sértett összepakolta az iratait, kiment az autójához, és a kint álló vádlottal közölte, hogy másnap majd józan állapotban fognak elszámolni. Ekkor a vádlott kiabálni kezdett sértettel, majd egy késsel támadt a főnökére, akit több helyen is megvágott, átmetszette az artériáját, nagyon vérző sebet okozva. A kocsma tulajdonosa és az odaérkező vendégek segítettek a sértettnek, hogy a karját elszorítsák, ebben, a tulajdonos felszólítására, még a vádlott is segített. Ezt követően értesítették a rendőrséget és a mentősöket. A sértett a verőér sérülése, a nagy vérveszteség miatt sokkos állapotba került, amely miatt közvetlen életveszélybe került. Szakszerű orvosi ellátás hiányában az elvérzés a halálát okozhatta volna. A vádlott a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.