Közélet

Három és fél évre ítéltek egy embercsempészt Szegeden

Három és fél évre ítéltek egy embercsempészt Szegeden

2016. január 26., kedd
Három és fél évre ítéltek egy embercsempészt Szegeden
jog_birosag_torveny

Gyorsított eljárásban három és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy vádlottat, aki társaival hét török migránst juttatott át a zöldhatáron - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a bíróság társtettesként elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasított Magyarországról. A vádlott megbízóival megállapodott abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében migránsokat kísér át a magyar-szerb határon, majd elvezetik őket egy találkozóhelyre, ahonnan mások továbbszállítják a csoportot Nyugat-Európába. Január 6-án este két társával a zöldhatár vajdasági oldalára ment, ahol már várta őket hét, magát török állampolgárnak valló migráns. A csoportot a határzárhoz vezették, ahol a vádlott felemelte a kerítést, amely alatt átbújtak. Miközben társai visszatértek a határ szerb oldalára, a vádlott vezetésével a migránsok elindultak a találkozóhelyre, de Szeged-Gyálarét közelében a határrendészek elfogták őket. A bíróság döntésével szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.