Közélet

Halász János: amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program

Halász János: amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program

2016. január 10., vasárnap
Halász János: amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program

Amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program - hangoztatta a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János

úgy fogalmazott: "az otthonteremtési programra, amíg a polgári kormány van, egészen biztosan lehet számítani". A baloldal azonban, ahogy egyszer már eltörölte, újra eltörölné azt - mondta a kormánypárti politikus. Halász János kifejtette: a baloldal, 2002-es kormányra kerülése után eltörölte az első Orbán-kormány által bevezetett lakástámogatási kedvezményeket. Hozzátette: az első polgári kormány a mostanihoz hasonló otthonteremtési programot indított; a program hatására nemcsak az értékesítés, hanem a korszerűsítés is lendületet kapott. "A balliberális kormány kivonult az otthonteremtésből, magukra hagyta a családokat, átadta a terepet a bankoknak" - fogalmazott a politikus. Kijelentette: azért indították az otthonteremtési programot, hogy minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz a magyar családok, és tervezhető legyen az otthonteremtés. A Fidesz szándékai szerint nem egy-két évről szól a program, hanem a polgári berendezkedés részének tekintik azt - mondta Halász János. Kitért arra is, hogy a program bővítésén gondolkodik a kormány, és a Fidesz-frakció is erre ösztönzi a kabinetet. Elindult az előkészítő munka, s várhatóan tavaszra sikerül lezárni azt, és bővíteni tudják a programot - jelezte Halász János. Közölte, arra számítanak, hogy több lakás épül majd, és az emberek új lakásokhoz tudnak jutni. A budapesti közösségi közlekedés finanszírozására vonatkozó kérdésre válaszolva Halász János elmondta, a főváros minden olyan támogatást megkap, amik szerződésekben rögzítettek. Az agglomerációs közlekedés egyáltalán nincs veszélyben - közölte. A főpolgármester pénteki kijelentésére reagálva úgy fogalmazott: "

Tarlós Istvánt

nem támadta hátba a Fidesz, Tarlós István a Fidesz főpolgármestere, nagyon büszkék vagyunk a munkájára"; nagyszerű az együttműködés a Fidesz és a főpolgármester között. Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédére utalva elgondolkodtatónak nevezte, hogy "ha én ott vagyok egy kongresszuson, elmondok egy együttműködő beszédet, tudják, hogy másnap külföldre fogok utazni, kezet fognak velem és senki nem szól, hogy két nap múlva hátamba fogják vágni a kést".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.