Közélet

Halász János: a Fidesz kész az egyeztetésre az alaptörvény-módosításról

Halász János: a Fidesz kész az egyeztetésre az alaptörvény-módosításról

2016. január 23., szombat
Halász János: a Fidesz kész az egyeztetésre az alaptörvény-módosításról

A Fidesz készen áll az egyeztetésre a terrorveszéllyel összefüggő alaptörvény-módosítási kezdeményezésről, de nem ésszerűtlen kompromisszumokra, hanem megoldásra törekszik - mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján, amelyen megerősítette, megvédik a 65 év felettiek utazási kedvezményét.

"Nekünk a magyar emberek biztonsága az első" - reagált

Halász János

arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését. Halász János szerint a baloldali pártoktól nem meglepő, hogy nem akarják megvédeni a magyar embereket, mint mondta korábban sem támogatták a bevándorlással kapcsolatos jogi szabályozás szigorítását, a határzár építését, illetve a rendőrök és a katonák határra küldését. Az viszont az új fejlemény, hogy megfogalmazása szerint "a Jobbik is szembefordult a magyar emberek érdekeivel". Halász János felidézte, hogy a Jobbik négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszély elrendelését, de - mint fogalmazott - a terroristák sem négyötödös felhatalmazással robbantanak. "Mi készen állunk az emberekhez fordulni" - mondta Halász János utalva arra, hogy szombattól hirdetésekben hívják fel a magyar emberek figyelmét erre a kérdésre. A terrorveszély létezik, ezért meg kell védeni Európát, Magyarországot, a magyar embereket - nyomatékosította a Fidesz-frakció szóvivője megismételve: a megoldás érdekében egyeztetésre törekednek az ellenzéki pártokkal, de ésszerűtlen kompromisszumokba nem mennek bele. Halász János

Tarlós István

budapesti főpolgármester felvetésére a 65 éven felüliek ingyenes utazási lehetőségének esetleges megszüntetéséről kijelentette: a Fidesz megvédi a lehetőséget. Utalt arra, hogy a Fidesz 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal. Ebben a szövetségben rögzítették, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, megvédik a nyugdíjak értékállóságát és a nyugdíjasok életszínvonalát. Ebbe beletartozik a 65 éven felüliek ingyenes utazása is - tette hozzá Halász János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.