Közélet

Folytatódnak a bértárgyalások a MÁV-nál

Folytatódnak a bértárgyalások a MÁV-nál

2016. január 5., kedd
Folytatódnak a bértárgyalások a MÁV-nál

Folytatódnak a MÁV-nál a bértárgyalások, szakszervezeti tájékoztatás szerint még mindig nincs értékelhető munkáltatói ajánlat a vasutas munkavállalók bérfejlesztésére, a munkáltató nem közölte ajánlatát.

A munkavállalói érdekképviseletek közös közleménye szerint továbbra sem jött létre egyezség a MÁV és a vasutas szakszervezetek között a kollektív munkaügyi vita második, 2016. január 5-i fordulóján a 2016. évi bérfejlesztésről és a középtávú megállapodásról, a tárgyalások folytatódnak. A szakszervezetek közölték: tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több, csökkenjen, a munkavállalói oldal 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést és 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést, valamint középtávú megállapodás megkötését követeli. A MÁV az MTI megkeresésére megerősítette, hogy folytatódnak a tárgyalások, részleteket nem közölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.