Közélet

Előzetesben az idős szegedi asszonyt kirabló két férfi

Előzetesben az idős szegedi asszonyt kirabló két férfi

2016. január 14., csütörtök
Előzetesben az idős szegedi asszonyt kirabló két férfi

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket egy idős asszony sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása február 14-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

Sz. R.

és

F. P.

gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy január harmadikán kora este a Mars tér irányából a Mérey utca felé haladva követni kezdték az idős sértettet. Az asszonyt utolérve, Sz. R. gyanúsított a sértett kezében tartott táskát megfogta, és azt jogtalan eltulajdonítás végett rángatni kezdte, mire a sértett a földre esett. Sz. R. gyanúsított a sértett által elengedett táskát megfogta, majd – a benne lévő pénztárcával, mobiltelefonnal és személyi okmányokkal - F. P. gyanúsítottal együtt a helyszínről elfutott. F. P. gyanúsított jelenlétével a bűncselekmény elkövetésére szándékerősítő hatást gyakorolt. A sértett a bűncselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsítottakat kedden

vette őrizetbe

a rendőrség. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű gyanúsítottak a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) más vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt látszanak megvalósítani, emellett Sz. R. gyanúsított végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt is áll, erre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzéseit az ügyész és Sz. R. gyanúsított tudomásul vette, F. P. gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, míg Sz. R. gyanúsított jelen nem lévő védőjének három nap gondolkozási idő áll rendelkezésére az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a végzések nem jogerősek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.