Bulvár

Egy szakportál szerint 2015 biztonságos év volt a légiközlekedésben

Egy szakportál szerint 2015 biztonságos év volt a légiközlekedésben

2016. január 3., vasárnap
Egy szakportál szerint 2015 biztonságos év volt a légiközlekedésben

A repülőgép-baleseteket összesítő Aviation Safety Network szakportál adatai szerint 2015-ben biztonságosabb volt a repülés, mint korábban: a halálos balesetek száma rekordalacsony volt.

Adataik szerint 16 halálos kimenetelű repülőgép-baleset történt 2015-ben, ezekben 560-an vesztették életüket. A két legfontosabb esemény a Germanwings Barcelona-Düsseldorf, valamint az orosz Metrojet Sharm el Sejk-Szentpétervár járatának katasztrófája volt. Előbbi esetben az Airbus A320-as másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan az Alpok egyik csúcsának vezette a gépet, 150 ember halálát okozva. A Metrojet Airbus A321-esének fedélzetén - az eddigi vizsgálatok alapján - bomba robbanhatott, a gép lezuhant, a 224 utas egyike sem élte túl a katasztrófát. Bár a balesetek száma minden eddiginél alacsonyabb volt, az elhunytak száma a sok áldozatot követelő balesetek miatt magas - jegyzik meg az elemzésben. 2015-ben 4,8 millió repülésre jutott egy halálos baleset. A 16 balesetből kettő olyan légitársasággal történt, amelyek szerepeltek az Európai Unió feketelistáján, emiatt megvonták tőlük az európai repülési jogot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.