Egyetem

Eddig tizenhét pályázat érkezett be az EMMI-hez az SZTE kancellári tisztségére

Eddig tizenhét pályázat érkezett be az EMMI-hez az SZTE kancellári tisztségére

2016. január 7., csütörtök
Eddig tizenhét pályázat érkezett be az EMMI-hez az SZTE kancellári tisztségére
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

December 31-ig lehetett pályázni a lemondott Devecz Miklós helyére. Eddig 17 pályázat érkezett be, de a minisztérium szerint elképzelhető, hogy néhány jelentkezést még nem kézbesített a posta.

Szeptember 28-án lemondott

Devecz Miklós

, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, miután egy lengyel nyelvű, bevándorlókon viccelődő, meztelen nőket ábrázoló poszt került ki Facebook üzenőfalára. A lemondást

Balog Zoltán

miniszter tudomásul vette. November végével lejárt a kancellár felmondási ideje, így

december 10-én kiírhatták

a pályázatot a posztra. Az Oktatási és Kulturális Közlönyben, s egyben a Közigállás portálon megjelent követelmények szerint minimum főiskolai végzettséggel és felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett hároméves vezetői gyakorlattal lehetett a tisztségre pályázni december 31-ig. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya arról tájékoztatott minket, hogy a mai napig, azaz január hetedikéig, összesen tizenhét kancellári pályázat érkezett be, de elképzelhetőnek tartják, hogy még nem minden jelentkezés kaptak meg (személyesen és postán lehetett beadni a dokumentumokat). Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. február 15-től 2019. február 14-ig töltheti be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de megbízásának visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. február 15-től 2019. február 14-ig töltheti be a kancellári tisztséget.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=600054

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.