Közélet

Donald Trump szerint a Németországban szilveszterkor történtekért a migránsok a felelősek

Donald Trump szerint a Németországban szilveszterkor történtekért a migránsok a felelősek

2016. január 10., vasárnap
Donald Trump szerint a Németországban szilveszterkor történtekért a migránsok a felelősek

Az elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump egyik kampányrendezvényén szombaton arról beszélt, hogy a Németországban nők ellen szilveszterkor elkövetett tömeges támadás összefüggésbe hozható a "radikális iszlám terrorizmussal".

Iowa állam egyik kisvárosában, Ottumwában kampányolva

Donald Trump

- utalva a szilveszteri erőszak miatti kölni tüntetésre - azt mondta: "a németek az utcákon lázadoznak", s úgy fogalmazott, hogy a tömeges támadások összefüggésbe hozhatók a radikális iszlám terrorizmussal, és azzal, hogy "Németországba az elmúlt időszakban migránsok milliói érkeztek". "Szegény Németország! Most meg lázadoznak Köln utcáin. Lázadoznak! Hihetetlen, ami történt, a bűncselekmények, a nemi erőszak, lehetetlen még belegondolni is, hogy mi történik Németországban! Itt van egy ország, amelynek korábban nem voltak ilyen gondjai, nem is ismerte ezeket a problémákat!" - fejtegette a milliárdos üzletember, aki pillanatnyilag a republikánusok legnépszerűbb jelöltje. Trump, aki korábban azt javasolta, hogy átmeneti időre tiltsák meg muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, most arról is beszélt, hogy világszerte gondok vannak a radikális iszlámmal. Az elnökjelölt-aspiráns pénteki, dél-karolinai kampányrendezvényéről a biztonságiak kivezettek egy csak a hajat fedő iszlám fejkendőt, hidzsábot viselő muszlim asszonyt, aki tiltakozása jeleként némán felállt, amikor Trump azt fejtegette a pódiumon, hogy a szíriai polgárháborúból menekülők az Iszlám Állam terroristái.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.