Csongrád megyében 1300 fiatalnak nyújt lehetőséget az Ifjúsági Garancia Program

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

BC5K1727Csak Szeged járás területén 504 fiatal kapott ajánlatot az Ifjúsági Garancia Programhoz csatlakozó cégektől. A képzési és bérköltség támogatást, valamint mentori szolgáltatás nyújtó projekt összesen 1300 fiatalnak kínált lehetőséget a megyében.

Adorján Zsuzsanna és Nagy Nicola kettő azok közül a fiatalok közül, akik az Ifjúsági Garancia Programban találták meg számításaikat. Jelenleg a szegedi székhelyű Naturtrade Global Kft. alkalmazza őket, Nicola jött a legrégebben, ő december 1. óta dolgozik a biotermékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó cégnél. Zsuzsanna négy szakmával sem tudott elhelyezkedni korábban, azonban jelenlegi munkahelyén hasznosítani tudja OKJ-s logisztikus végzettségét. Nicola energetikai mérnökasszisztensként végzett a Szegedi Tudományegyetemen, de hosszas próbálkozás után sem talált munkát a szakmában. Mindketten remek lehetőségként értékelték az Ifjúsági Garancia Programot, hiszen egy összetartó kis közösség kovácsolódott a cégnél dolgozó négy főből. Zsuzsannának és Nicolának is ez az első munkahelye, és szívesen maradnának hosszabb távon is.

BC5K1700

“Azokat a fiatalokat célozza meg, akiknek az a legfontosabb, hogy minél előbb a munka világába kerülhessenek. Ők azok a fiatalok, akik már nem tanulnak, viszont még nem dolgoztak korábban, de a lehető legkevesebb időt szeretnék a munkanélküliség területén tölteni” – vezette fel Juhász Tünde kormánymegbízott, kik vesznek részt az Ifjúsági Garancia Programban. A program lényege, hogy a 25 év alatti fiatalok elhelyezkedési lehetőséget kapjanak, munkatapasztalatot szerezhessenek, képzéseken vegyenek részt, továbbá utazási támogatást igényelhetnek vagy éppen a vállalkozóvá válásához kaphatnak segítséget, míg az őket foglalkoztató vállalkozások bérköltség támogatást kaphatnak. Csongrád megyében 1300 fiatalt sikerült bevonni a projektbe, s köszönhetően a tavaszi megyei road show-nak 400 vállalkozás érdeklődött a lehetőség iránt.

BC5K1756

Budai László, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője pozitív változásokról számolt be a regisztrált álláskeresők számát illetően a 2014-es évből. “Jelenleg 11 826 álláskeresőt regisztráltunk, ez megyei arányban az aktív lakosságban 6,5 százalék, ez a 2014. év hasonló időszakához mérten 1,6 százalékos csökkenést jelent.” Mint mondta, a 25 év alattiak hátrányos helyzetűen számítanak a munkaerőpiacon, de a garancia programnak köszönhetően egyre többeket foglalkoztatnak ebből a korosztályból is. Véha Miklós, a Naturtrade Hungary Kft. cégvezetője úgy folytatta, a garancia programba bevont hét fiatalra nemcsak a projekt ideje alatt, hanem azon túl is számítanak, hiszen mindannyian kiváló munkát végeznek az adminisztrációs, a logisztikai, a csomagolási és fogalmazási területeken egyaránt. Foglalkoztatóként bérköltség támogatást kapnak, az így megspórolt összeget pedig a kapacitásbővítésbe, egyéb fejlesztésekbe forgatják vissza.

no images were found

Nicola és Zsuzsanna az Ifjúsági Garancia Programban talált munkát. Sokáig voltak álláskeresők.http://szegedma.hu/?p=604607

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 28.

Default thumbnail
Előző sztori

Vasárnap lejárnak a tavalyi megyei matricák

Következő sztori

Keretjelzálog: Eljárási szabálysértés miatt harmadjára is újratárgyalják a szegedi és makói családok ügyét

Legutóbbi hasonló cikkek