Gazdaság

Csok: a kormány részletes tájékoztatást küldött a bankoknak

Csok: a kormány részletes tájékoztatást küldött a bankoknak

2016. január 13., szerda
Csok: a kormány részletes tájékoztatást küldött a bankoknak

Annak érdekében, hogy a családok mielőbb hozzájuthassanak a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok), a kormány részletes tájékoztatást küldött a programról a bankoknak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kormány azt szorgalmazza: a bankok tegyenek meg mindent azért, hogy mielőbb folyósíthassák a támogatásokat. A tárca a közleményben kifejti: a kormány célja, hogy a családok minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz. Az otthonteremtési program egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak, az új lakás építőknek vagy vásárlóknak, az új ház építőknek és vásárlóknak, a használt lakás vásárlóknak és a lakásukat bővítőknek. Nekik mostantól mind olcsóbb az otthonteremtés. Az otthonteremtési program legfontosabb elemei: a lakásépítési áfa csökkentése, az adó-visszatérítési támogatás, a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezmény és a három vagy több gyermekes családoknak szóló 10 millió forintos állami támogatású hitel - emlékeztet az NGM közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.