Közélet

A szociális tűzifa kétharmadát már kiszállították

A szociális tűzifa kétharmadát már kiszállították

2016. január 24., vasárnap
A szociális tűzifa kétharmadát már kiszállították
fejsze_favagas_tuzifa

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint a támogatási összeg kétharmadának megfelelő mennyiségű tűzifát már kiszállították a sikeresen pályázó rászorulóknak.

Pogácsás Tibor

vasárnap az MTI-nek azt mondta, előrejelzéseik szerint a következő pár napban a még fennmaradó mennyiség is megérkezhet. Emlékeztetett, 2011-ben döntött a kormány arról, hogy keretet hoznak létre az 5 ezer fő alatti települések téli tűzifabeszerzésének támogatására. Az önkormányzatok pályázati úton juthatnak pénzhez. A 2015-ös költségvetésben 3 milliárd forint állt rendelkezésre, minden beérkezett pályázat nyert, a tűzifát decembertől folyamatosan szállították ki. Jelezte, hogy a támogatási összeg 2016-ben nem változik, így idén októberben újra kiírják a támogatásra a pályázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.