Sport

A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett

A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett

2016. január 8., péntek
A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett

A Magyar Edzők Társasága (MET) kiáll Kiss László, az úszók csütörtökön lemondott szövetségi kapitánya mellett.

A MET pénteki tájékoztatása szerint megdöbbenéssel értesült

Kiss László

lemondási szándékáról Hosszú Katinka sajtótájékoztatóját követően. "Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szakmai munka és eredményesség tekintetében a versenyző és edzője tevékenységét nagyra becsüljük. Mint az edzők érdekvédelmi szervezete azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy jelentős állami forrásokkal támogatott versenyző és edzője a vitás kérdések tisztázása céljából a média nyilvánossága előtt visszautasítsa a szövetségi kapitány közeledését, tárgyalási szándékát" - olvasható az állásfoglalásban. A MET hangsúlyozta, függetlenül attól, hogy a vitában kinek van igaza, ez a magatartás a sportágat hosszú ideje sikerről sikerre vezető szövetségi kapitánnyal szemben megengedhetetlen. "Ha ez a magatartás más sportágakban, más versenyzőknél is gyakorlattá válna, az megítélésünk szerint végzetesen veszélyeztetné a felelősen dolgozó edzők, szövetségi kapitányok szakmai tekintélyét és ezen keresztül az olimpiai felkészülést is" - vélekedett az érdekvédelmi szervezet. A világ- és Európa-bajnok

Hosszú Katinka

először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben. A szerdai sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a helyiséget. A kapitány az ügy folyományaként csütörtökön lemondott posztjáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.