Közélet

A brüsszeli terrorkészültség 350 millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak

A brüsszeli terrorkészültség 350 millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak

2016. január 8., péntek
A brüsszeli terrorkészültség 350 millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak

A november 13-i párizsi merényleteket követően Brüsszelben elrendelt magas szintű terrorkészültség több száz millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak - közölte pénteken Pieter Timmermans, a belga vállalkozók szövetségének (FEB) elnöke.

A belga főváros lezárása és a fokozott biztonsági intézkedések mintegy 350 millió eurós (több mint 110 milliárd forintos) veszteséget jelentettek Belgium számára - mondta az illetékes a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti napilap európai kiadásának adott interjújában. Brüsszelben a terrorfenyegetettség miatt novemberben három napra teljesen leállt a metróközlekedés, rendezvények maradtak el, bezárták az iskolákat, valamint nem nyitott ki az üzletek és az éttermek többsége. Ebben az összegben még nincsenek benne a terrorveszély miatt elmaradt szilveszteri rendezvények okozta veszteségek. A hagyományos szilveszteri tűzijátékot azután törölték, hogy a szövetségi ügyészség múlt kedden bejelentette, merényletekre készülő feltételezett terroristákat fogtak el, akik az ünnepek alatt terveztek lecsapni Brüsszel több jelképes helyszínén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.