Közélet

Zavargásba torkollt egy tüntetés a németországi Lipcsében

Zavargásba torkollt egy tüntetés a németországi Lipcsében

2015. december 12., szombat
Zavargásba torkollt egy tüntetés a németországi Lipcsében

A Szászország tartományi nagyvárosban a Die Rechte (A jobboldal) nevű, a hatóságoknál szélsőjobboldaliként számon tartott párt és két másik hasonló szervezet közösen felvonulást tartott, és a nagyjából 150 fős menetet mintegy 2500 ellentüntető megpróbálta feltartóztatni.

Az MDR regionális közszolgálati médiaszolgáltató társaság beszámolója szerint "feltehetőleg szélsőbaloldali" ellentüntetők rátámadtak a felvonulást és az ellentüntetést biztosító rendőrökre, kövekkel, petárdákkal dobálták meg őket és barikádokat emeltek, amelyeket felgyújtottak. A rohamrendőrök gumibot, könnygáz és vízágyú bevetésével fékezték meg a támadókat. Többen megsérültek, több embert őrizetbe vettek. A lipcsei főpolgármester elítélte a történteket. A zavargás "bűnözők műve, akik nem riadnak vissza semmitől" - idézték a város Twitter-oldalán Burhard Jungot. "Ez nyílt utcai terror" - tette hozzá a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.